Zatvori
Poslovni Puls
01/02/2011

Velike revizorske kuće u borbi za HG Spot-ovu lovu

HG Spot je do sada koristio usluge revizorske kuće Revidens iz Varaždina, no postoje šanse da isti posao počne obavljati i hrvatski ured svjetski poznate revizorske kuće KPMG...

Kako doznaje Poslovni dnevnik, KPMG je HG Spotu dao ponudu koj je daleko ispod 150.000 kuna. Usporedbe radi, prema portalu javne nabave Autocesta Zagreb-Rijeka za revizorski posao tvrtki BDO plaća 170.000 kuna a nekad je isti posao plaćala i 300.000 kuna.

Dobro upućeni u tržišne prilike tumače da HG Spot želi vješto iskoristiti situaciju na tržištu revizijskih usluga na kojem čak i tvrtke iz velike četvorke, a riječ je o Deloitteu, KPMG-u, Ernst&Youngu i Pricewaterhouse Cooper’su, jako spuštaju cijene. Manji revizori žale se da to nije bilo moguće do prije dvije godine jer su tarife zakonski bile propisane, ali da je sada to moguće raditi potpuno legalno.

Bude li u ožujku izabran, KPMG će imati vrlo zahtjevan zadatak s obzirom na to da je HG Spot lani prošao kroz intenzivno restrukturiranje koje bi trebalo biti zaključeno u svibnju kad bi se kreditori trebali napokon finalno dogovoriti o pretvaranju komercijalnih zapisa u dugoročan kredit uz “lease back” poslovne grade u Utrinama.

Inače, HG Spot je jučer objavio poslovne rezultate za 2010. godinu:

- Gubitak od 30,93 milijuna kuna (u odnosu na 122,51 milijuna kuna godinu prije)

- Ukupan promet od 82,31 milijuna kuna (veliki pad u odnosu na golemih 201,98 milijuna kuna u prethodnoj godini)

Pročitajte još:

- HG Spot dogovorio produženu otplatu duga. Za sada izbjegnut bankrot…

- Konačan pad – HG Spot bi mogao završiti u stečaju!

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram