Zatvori
Poslovni Puls
03/08/2019

4 razloga zašto bi sada trebali početi raditi svoj "side hustle"

Svi imamo ideje i aspiracije i dobro je znati da ideja ne mora biti savršena. Ono što je važnije jest da je ideju potrebno realizirati jer provedena ideja je bolja od one koju nismo niti pokušali ostvariti.

Iako se svi nalazimo u različitim situacijama i radimo pod različitim okolnostima znamo da je jednostavnije biti poduzetnik sklon riskiranju kada imamo novca na bankovnom računu i nikakvih odgovornosti, nego ako imamo posao i odgovornosti koje nas sprječavaju u ostvarivanju svoje ideje.

Zato nemojte čekati da vaša ideja bude savršeno razrađena, već iskoristite ovih pet načina da za sebe jednostavnije pronađete zanimaciju kojom ćete moći ostvarivati dodatne prihode.

 

  1. Pronađite zanimaciju koja se jednostavno može uklopiti u vaš raspored. Ovo je očita, ali često zanemarena polazna točka. Nova zanimacija ili hobi test je vašeg koncepta. Da bi ste je ostvarili važan je trud, no isto tako je važno da ona ne prevlada vaš trenutni raspored. Odredite stvari, sastanke, događaje koji su vam važniji od onih manje važnih te imajući taj fokus lakše ćete upravljati svojim obvezama i vremenom.

 

  1. Pronađite zanimaciju kojom možete ubrzo ostvariti prihode. Naime, mnogi poduzetnici u svojim početcima uglavnom se boje konkurencije, te odabiru tržište koje već postoji umjesto da pokušaju, pronađu i razviju potpuno novo tržište za sebe. S obzirom na to da je stvaranje tržišta znatno teže od priklanjanja već postojećem tada proizvodite za već neko stabilno tržište ili svoju ideju samo prenesite iz jedne industrije u drugu. „Možda mislite kako je jedini način da svojom zanimacijom zaradite novac kroz jedinstvene prilike i proizvode koje nitko ne nudi, međutim najčešće svoj hobi najbolje možete iskoristiti u već stabilnim tržištima.“, izjavio je Mark Wills, CEO Loan Signing System-a.

 

  1. Ne bi vam trebao prevelik kapital za početak jer iznos novca koji vam je potreban za početak ovisi o tome što biste željeli raditi. No, prije no što uopće odaberete neku zanimaciju morate imati na umu koliki su vam prvi troškovi da biste uopće započeli s tim hobijem. „Neke od zanimacija poput osobnog fitness trenera zahtijevaju posebne vještine ili iskustvo prije no što počnete zarađivati novac. Pronađite zanimaciju koju možete započeti i zarađivati novac s malo ili nikakvim iskustvom.“, izjavio je Wallis.

 

  1. Razmišljajte kao da je riječ o proizvodu čak i ako stvarate i nudite uslugu, budite specifični u tome kako ćete je unovčiti. Mnogi se poduzetnici poskliznu u procesu definiranja cijene onoga što nude, jer dosta je lakše odrediti cijene ako je riječ o primjerice majici nego ako prodajete vašu stručnost i znanje.

 

Zapamtite još samo dvije stvari:

Postavite cijenu i ne odustajte od nje. Ovdje je samo riječ o vašem hobiju i dodatnom prihodu, s obzirom da već imate prihode možete si dopustiti da sa strpljenjem uspostavite sami svoje tržište.

Držite ponudu jednostavnom i malom te nemojte ljudima dati previše opcija. Osim što biste prevelikom ponudom zbunili klijente i sebi bi zadali previše posla. Stoga, koristite vaše snage i zapamtite da jedina slabost u vašoj zanimaciji jest vrijeme kojim raspolažete, zato ga iskoristite mudro i kvalitetno.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram