Zatvori
Poslovni Puls
22/07/2019

Samo loši voditelji očekuju od svojih zaposlenika da su stalno zauzeti poslom

Sve se promijenilo i sada živimo u svijetu rada gdje se cijene ideje, inovacije i rješenja. Dok nas je industrijska revolucija učila mjeriti sate, uspješnost i učinak danas se ipak zahtijeva nešto drugo – razmišljanje.

U današnjem svijetu više se ne cijeni toliko to koliko ste zauzeti poslom i koliko radite već je vaše razmišljanje ono što se računa. Vi ste ti koji morate iznijeti svoje mišljenje, plan, prijedlog ili bilo što drugo. Stoga, ometa li zapravo zauzetost vaš osobni, ali i timski rad? Ovo su 4 pitanja koja si možete postaviti.

 

  1. Vjerujete li da što napravite više da ste i produktivniji?

Dok bi vaš šef zasigurno volio vidjeti da u svaki projekt ulažete veliki trud on isto tako voli vidjeti i rezultate. Dodavanje zadataka na vaš popis, postavljanje većih ciljeva iako zadivljujuće potrebno je da zastanete i analizirate je li sav vaš trud usmjeren na prave aktivnosti koje su ključne za ostvarivanje rezultata.

 

  1. Je li vas zauzetost može ometati u nečem drugom?

 Neki ljudi moraju biti prekomjerno zaposleni i to je u redu. No, također je važno i razumjeti da isključivanje drugih životnih aspekata osim posla ne znači nužno da ćete posao obavljati bolje. Prevelika zaposlenost nekima može samo služiti da prekriju osjećaj da njihove ideje nisu vrijedne i zanimljive te uzimanje velike količine zadataka može biti samo izgovor da izbjegnete svoj život nakon posla.

 

  1. Možete li izmjeriti utjecaj svoje prevelike zaposlenosti?

Iako se možda osjećate dobro kada ste zauzeti poslom, zapitajte se je li vaša zaposlenost stvarala mjerljive vrijednosti za posao. Učinak vaše aktivnosti na poslu morate moći izmjeriti jer tada ćete znati da radite dovoljno dobro.

 

  1. Previđate li najvažniji aspekt vašeg truda?

Ovdje je važno voditi računa o popisu svojih obveza i paziti da ne propustite neki od najvažnijih zadataka koje trebate obaviti. Jeste li doveli u opasnost vlastitu dobrobit? Jeste li izgubili iz vida vlastite ciljeve ili ciljeve tvrtke? Sve su ovo važni aspekti koji mogu imati utjecaj na vašu uspješnost u budućnosti.

 

Biti zauzet dobra je stvar jer to znači da imate nešto što trebate postići. No, budite oprezni gdje usmjeravate svoju energiju ili energiju svog tima. Unesite svoj trud u mjesta koja zaista stvaraju rezultate, a potom će uslijediti i uspjeh. I imajte na umu da morate znati kada je vrijeme da uzmete pauzu!

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram