Zatvori
Poslovni Puls
29/05/2018

Svi pričaju o međimurskom poduzetniku koji radnike plaća 1200 eura te im posuđuje novce da izađu iz blokade

POVEZANE OBJAVE:

Direktor Tehnixa iz Međimurja Đuro Horvat odlučio je pomoći svojim zaposlenicima kako bi ih motivirao na ostanak u Hrvatskoj. Emedjimurje piše kako je Horvat svojim radnicima posudio 250.000 kuna kako bi vratili dugove bankama i riješili se blokada računa.

Nedostatak radnika u Hrvatskoj vidimo kao izazov. Prosjek plaće u Tehnixu je 1200 eura, a najmanja plaća u toj novoj ekotvornici bit će tisuću eura. Imamo dvadesetak povratnika iz inozemstva koji su radili u Njemačkoj i drugim zemljama pa su se vratili kući – ističe Đuro Horvat, direktor tvrtke Tehnix, koja je u Donjem Kraljevcu u Međimurskoj županiji sagradila novu tvornicu, površine 10.000 četvornih metara.

 

Đuro HorvatIzvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec

U njoj trenutačno radi tridesetak ljudi, a do kraja godine bit će ih stotinjak.

"Cijela je investicija predviđena na oko 100 milijuna kuna, no s opremom i drugim troškovima iznosit će oko 150 milijuna", kaže Horvat. Jedan od načina kako radnici mogu zaraditi više je rad dulje od osam sati dnevno.

"Radnicima smo pozajmicama pomogli da vrate dugove bankama i riješe se blokada računa. To nas je stajalo oko 250.000 kuna. U Njemačkoj nečega takvog nema. Osim toga, radnicima je ovdje obitelj, tu su im prijatelji, igraju nogomet nedjeljom i sigurno im je ljepše nego u inozemstvu", kaže Horvat.

 

Radnici će i ove godine, kao i prijašnjih, dobiti 13. plaću

'Ova godina je zasad odlična. Proizvodnja nam je porasla za 20 posto i radnici će i ove godine, kao i prijašnjih, dobiti 13. plaću', rekao je Horvat.

Vlasnik Tehnixa rođen je 1943. u selu Draškovcu u Međimurju. Nakon završene srednje tehničke škole u Varaždinu diplomirao je ekonomiju na varaždinskom odjelu zagrebačkog Ekonomskog fakulteta. Do osnutka vlastite tvrtke dvadeset i pet godina bio je voditelj proizvodnje u Končaru.

Dok je predsjednik države bio Ivo Josipović, Horvat je bio u njegovom savjetničkom timu za gospodarstvo. Član je SDP-a te je politički aktivan u Općini Donji Kraljevec.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram