Zatvori
Poslovni Puls
23/03/2018

OPG Kulen Novosel osvojio nagradu na svjetskom kongresu poduzetnika

Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo KULEN NOVOSEL sudjelovalo je na Svjetskom kongresu poduzetnika.

Dobili su priznanje „Stvaratelji za stoljeća“ za posebnu inicijativu u poduzetničkom stvaralaštvu u srednjoj i jugoistočnoj Europi za 2017. godinu. Plasirali su se u uži krug od 300 najboljih poduzetnika, od kojih je svega 50-ak dobilo priznanja.

Kako prenosi valpovstina.info iako su na priznanja već navikli, Novoselovi znaju da osim kvalitete koju postižu u proizvodnji domaće hrane priznanja značajno pridonose afirmaciji posla kojim se bave. Stoga ih najnoviji uspjesi ohrabruju da ustraju u daljem razvoju seoskog turizma u kojem na specifičan način afirmiraju proizvodnju domaće hrane – kobasica, čvaraka, kulena, prasetine, čobanca i drugih jela, kolača i pića, koja također proizvode na svom imanju.

Isto tako, u Svetom Petru u Šumi, u Istri, održan međunarodni gastro sajam „S klobasicom u Europu“. Ova je manifestacija i ove godine bila mamac za brojne sladokusce, poklonike različitih gastronomskih delicija.

"Veseli nas što svjedočimo rastu količine izloženih kobasica, ali i njihove kvalitete i raznovrsnosti, istakla je Blanka Sinčić Pulić, predsjednica „Gustusa“, Udruge senzornih analitičara iz cijele Hrvatske, koji su ocjenjivali kobasice prije dodjele nagrada."

Na toj renomiranoj gastro manifestaciji,  čak s dvije od pet dodijeljenih šampionskih titula okitili su se Slađan i Kristijan Novosel.

Slađan Novosel prestižnu titulu s ovog, šestog gastro sajma, ponio je za kulenovu seku, a Kristijan Novosel za slavonske kobasice.

"Veseli nas što svjedočimo rastu količine izloženih kobasica, ali i njihove kvalitete i raznovrsnosti, istakla je Blanka Sinčić Pulić, predsjednica „Gustusa“, Udruge senzornih analitičara iz cijele Hrvatske, koji su ocjenjivali kobasice prije dodjele nagrada."

Ove je godinu ocjenjivanju bilo izloženo 70 uzoraka kobasica u pet kategorija, a o njihovoj kvaliteti najbolje svjedoči podatak kako je ove godine čak 14 kobasica ocijenjeno s više od 90 bodova, a na lanjskom sajmu takvu je ocjenu dobila samo jedna kobasica.

"Iznimno sam zadovoljan postignutim rezultatima ove godine, rekao nam je Slađan Novosel. Treći puta smo se pojavili na tom Sajmu i potvrdili prošlogodišnji uspjeh, ali smo ga ove godine udvostručili, jer smo uz kulenovu seku šampioni i za slavonsku kobasicu."

Na sajmu je svoje kobasičarske proizvode predstavilo tridesetak izlagača, a zajedno s izlagačima sireva, vina, rakija, prerađevina od voća i povrća, proizvoda ekološke poljoprivrede i drugog, ukupan broj izlagača penje se na stotinjak iz raznih krajeva Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Bosne i Hercegovine te Srbije.

"Iznimno sam zadovoljan postignutim rezultatima ove godine, rekao nam je Slađan Novosel. Treći puta smo se pojavili na tom Sajmu i potvrdili prošlogodišnji uspjeh, ali smo ga ove godine udvostručili, jer smo uz kulenovu seku šampioni i za slavonsku kobasicu. Ovo nam je potvrda stečene reputacije na istarskom tržištu, koje je uz zagrebačko, nabolje za naše proizvode", naglasio je Slađan.

Nagrade i priznanja koje su osvojili proteklog vikenda rezultat su sustavnog rada i dokazane kvalitete. Nesumnjivo poticaj da tako i nastave, ali i velika obveza da se iz godine u godine potvrđuju na zahtjevnom tržištu. Činjenica da su priznanja primili od stručnjaka, s jedne strane gospodarstvenika, „poslovnjaka“, a s druge strane „šmekera“,  koji znaju što su dobre kobasice i kulenove seke, svjedoče o tome da su Novoselovi apsolvirali obje specijalnosti i doveli ih do vrha, u obje konkurencije.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram