Zatvori
Poslovni Puls
21/03/2018

Bivši CEO Ubera Travis Kalanick pokreće startup nekretninama

Travis Kalanick će uskoro postati izvršni direktor malog startupa-a nekretninama, kroz svoj novi investicijski fond, Travis je kupio startup nekretninama zvan City Storage Systems (CSS) koji se zasada sastoji od svega 15-ak zaposlenika. Startup ima u planu kupovati nekretnine pod ovrhom i preurediti ih za digitalne biznise.

U utorak je Kalanick objavio na Twitteru da njegov investicijski fond 10100 kupuje udio u City Storage Systems-u za 150 milijuna dolara. Ne samo to – Kalanick će postati njegov novi izvršni direktor!

Kalanick je inače poznat javnosti kao jedan od osnivača i bivši glavni izvršni direktor Ubera. Na toj je funkciji u lipnju podnio ostavku nakon što je Uber upleten u seriju skandala.

Kalanick je inače poznat javnosti kao jedan od osnivača i bivši glavni izvršni direktor Ubera. Na toj je funkciji u lipnju podnio ostavku nakon što je Uber upleten u seriju skandala.

Podsjetimo se. Kalanick je nedavno unovčio dio svoga udjela u Uberu koji je prodan japanskoj kompaniji  SoftBank – što je bilo dovoljno da stavi oko 1,4 milijarde dolara u džep!  Svrha 10100 je da nadgleda njegova ulaganja i filantropske aktivnosti.

Prema riječima Kalanicka, CSS je tvrtka nekretninama koja gleda da kupi „nekretnine pod ovrhom naročito u području parkiranja, maloprodaje i industrije“. Kaže da  10 bilijuna dolara vrijednosti u ovoj vrsti nekretnina dostupno i zrelo za prenamjenu.

Prema riječima Kalanicka, CSS je tvrtka nekretninama koja gleda da kupi „nekretnine pod ovrhom naročito u području parkiranja, maloprodaje i industrije“. Kaže da  10 bilijuna dolara vrijednosti u ovoj vrsti nekretnina dostupno i zrelo za prenamjenu. Kalanick planira prenamijeniti takva mjesta za „digitalno doba“. Kao primjer navodi primjer dviju CSS usluga: CloudKitchens koja pruža usluge, uključujući kuhinje, za startupove u dostavi hrane; i CloudRetail, koja po svemu sudeći radi slične stvari kako bi pomogla online prodavačima.

Inače, CSS će biti Kalinickov četvrti startup. Osim Ubera, svi su imali nekoliko desetaka zaposlenika. Prvi je bio Scour, tvrtka za dijeljenje datoteka, a druga Red Swoosh koji je prodan Akamai-u za 19 milijuna dolara.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram