Zatvori
Poslovni Puls
18/03/2016

Hamed Bangoura i njegov Core Incubator postali poslovni anđeli

Hrvatska mreža poslovnih anđela (CRANE) u svoje članstvo je službeno primila, po prvi puta, jednu instituciju – zagrebački Core Incubator, čime dodatno ojačava svoju podršku razvoju startup ekosustava u Hrvatskoj...

Samo u prošloj godini u CRANE je primljeno čak 8 novih članova i osigurano je preko 1,5 milijuna kuna investicija, a pozitivni trend povećanja članova i investicija nastavlja se i u 2016. godini.

„Jako mi je drago da počinjemo okrupnjavati čitavu domaću startup scenu te postajemo sve jači u borbi za poboljšanjem uvjeta za investiranje. Core Incubator, na čelu s ljudima poput g. Bangoure, jedan je od pionira startup Incubatora, a dosad su privukli pažnju velikih investicijskih fondova s kojima aktivno surađuju. Mislim da je ovo dobar put te sama činjenica da je Core Incubator institucija otvara put i ostalim sličnim institucijama da nam se pridruže. Svatko tko investira u startupove bilo pojedinac ili institucija dobrodošao je u Hrvatsku mrežu poslovnih anđela – CRANE. Svi imamo iste ciljeve, a to su povećanje broja investicija te rapidno poboljšanje poslovne klime u Hrvatskoj“, izjavio je Davorin Štetner, predsjednik CRANE-a.

Core Incubator je tvrtka osnovana od strane fonda iz Abu Dhabija, a djeluje kao startup inkubator te pruža pre-seed i seed investicije. Do sad su investirali u 17 projekata, od kojih je osnovano 12 tvrtki. Osim investicija, važna podrška startupovima je i CoreHub, co-working prostor u vlasništvu Core Incubatora koji timovima pruža sve oblike potpore potrebne za realizaciju njihovih ideja. U CoreHub startupovi se mogu prijaviti u bilo koje doba godine, a osim besplatnog radnogprostora dostupnog 24/7, timovima je osigurana i mentorska podrška.

„Veliko nam je zadovoljstvo objaviti kako je Core Incubator pristupio udruzi poslovnih anđela CRANE. Vjerujemo da ćemo ovim članstvom dati svoj doprinos povećanju investicija u inovativne projekte visokog potencijala rasta te zajedno s ostalim cijenjenim članovima CRANE-a ostvariti izvrsne rezultate u narednom razdoblju. Veselimo se zajedničkoj suradnji i radu na podizanju uspješnih poduzetničkih priča te jačanju poduzetničkog načina razmišljanja,“ dodao je Hamed Bangoura, direktor Core Incubatora.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram