Zatvori
Poslovni Puls
17/03/2016

Orešković: Olakšat ćemo poslovanje u Hrvatskoj i poticati poduzetništvo

Mali i srednji poduzetnici srce su svake zemlje jer stvaraju nova radna mjesta, a potencijal Hrvatske je ogroman, izjavio je predsjednik Vlade Tihomir Orešković sudjelujući na konferenciji "Poslovna klima u Hrvatskoj - prilika ili izazov"...

Ove godine planiramo smanjiti neporezna opterećenja tvrtkama u visini 0,1% BDP-a, odnosno oko 330 milijuna kuna, kazao je Orešković, prenosi HRT.

Uvođenje zajedničkog informacijskog sustava zemljišnih knjiga i katastra ključna je reforma jer će ubrzati mnoge druge odluke od strane države, u prvom redu izdavanje građevinskih dozvola, kazao je Orešković.

Neke od mjera koje Vlada planira provesti su i pojednostavljenje zakonodavnog okvira te reforma javne uprave, rekao je Orešković. Vjerujem da će reforme koje Vlada planira olakšati poslovanje, naglasio je premijer.

Mali i srednji poduzetnici su srce svake zemlje kada je u pitanju gospodarski rast, kazao je premijer te dodao kako će Vlada osnovati fond s oko 500 milijuna eura namijenjen malim i srednjim poduzetnicima.

Predsjednik HGK Luka Burilović najavio je kako će Vlada imati podršku Komore u provođenju reformi. Hrvatska ima potencijala, ima vrijedne ljude, ali treba prekinuti dugogodišnju krizu upravljanja. Najveći uteg za poduzetnike su stalne izmjene zakona, administrativne barijere i antipoduzetnička klima koja vlada, rekao je Burilović.

I veleposlanik Savezne Republike Njemačke u Hravtskoj Thomas Eberhard Schultze istaknuo je važnost jačanja poduzetničke klime, pojednostvljenja ishođenja dozvola, osobito na lokalnoj razini te razvoj strukovnog obrazovanja, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram