Zatvori
Poslovni Puls
16/03/2016

Hrvati prihvaćaju digitalnu ekonomiju jer ona znači bržu i pristupačniju uslugu

Na poslovnom susretu održanom u Zagrebu, tvrtka Perpetuum Mobile i njeni partneri predstavili su rezultate istraživanja o povjerenju građana Hrvatske u digitalnu ekonomiju. Istraživanje je provedeno na gotovo 6800 ispitanika tijekom veljače 2016. godine i pokazalo je veoma zanimljive rezultate...

“Građani Hrvatske otvoreni za sve prednosti digitalne ekonomije – od online bankinga, preko kupovine putem mobilnih uređaja, ali su i svjesni svih rizika koje ona donosi i spremni su štititi svoje osobne podatke. Također, građani se internetu i digitalnoj ekonomiji okreću tražeći prednosti u odnosu na klasičnu ekonomiju. Informiraju se o tome što se nudi i u konačnici donose odluke na temelju kriterija dostupnosti, brzine, bolje ponude i sigurnosti usluge”, zaključak je to istraživanja o povjerenju u digitalnu ekonomiju koje su proveli Perpetuum Mobile i njegovi partneri, PBZCard, Symantec i časopis BUG.

Digitalna ekonomija novi je oblik ekonomije koji se temelji na digitalnim tehnologijama koje su odavno izašle izvan okvira “informatike”. One su postale neizostavan element života i rada u moderno doba, a za ekonomiju predstavljaju jednu od najatraktivnijih mogućnosti rasta.

Hrvatska i njeni građani već nekoliko godina usvajaju, koriste i razvijaju različite vještine i proizvode kojima stvaraju digitalnu ekonomiju. Sa širenjem digitalnog u sve sfere društva, klasična ekonomija preobražava se u digitalnu ekonomiju.

"Rezultati istraživanja pokazuju kako Hrvatska još uvijek kaska za europskim i svjetskim trendovima. No, isto tako jasno je da građani shvaćaju sve prednosti digitalne ekonomije. Želimo li te trendove povećati, nužno je digitalizirati ne samo tvrtke, već i javne institucije i državna tijela. Hrvatske tvrtke, kao što je Perpetuum Mobile, mogu ponuditi dobra rješenja za digitalno poslovanje i tako pružiti građanima i drugim tvrtkama još bolje iskustvo poslovanja u digitalnoj ekonomiji", zaključio je na kraju Blerim Sela, predsjednik uprave Perpetuum Mobilea, navodi se u priopćenju.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram