Zatvori
Poslovni Puls
11/08/2015

Evo kako zatvoriti tvrtku bez ikakvih troškova

Hrvatski poduzetnici prokljuvili su način da zaobiđu određena plaćanja - otkrili su da tvrtku mogu zatvoriti za nula kuna, i to tako da tri godine zaredom ne podnesu financijski izvještaj, donosi HRT...

To je u posljednje tri godine državu koštalo do 700 milijuna kuna, koliki je iznos kazni za poduzeća koja FINI nisu podnijela godišnji izvještaj. Država ima sve podatke, ali ne poduzima ništa.

Nepodnošenje izvještaja kažnjava se sa 10 do 100 tisuća kuna, što znači da je država mogla dobiti mnogo novca. Podaci govore da je FINA u 2013. godini prijavila više od 20.000 poduzetnika, među kojima i otprilike 7.000 tvrtki koje u posljednje tri godine nisu podnijele izvještaj, zbog čega su ugašene, i to besplatno.

Pošteni ljudi za zatvaranje tvrtke moraju izdvojiti od 8 do 20 tisuća kuna, dok ovi domišljatiji tvrtke i obrte gase za 0 kuna te još ostavljaju dugove.

Porezna uprava nije komentirala to što nije podnijela ni jeda optužni prijedlog.

Izmjena Zakona o sudskom regresu mogla bi smanjiti problem. Tvrtke bi se zatvarale za manje iznose, pa bi se tako primjerice društvo s ograničenom odgovornosti moglo zatvoriti za 3000 kuna.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram