Zatvori
Poslovni Puls
20/03/2015

Osnivači Nanobita proglašeni poduzetnicima godine

Projekt EY Poduzetnik godine koji je po prvi puta održan u Hrvatskoj, završio je dodjelom nagrada najuspješnijim poduzetnicima na gala večeri, održanoj 19. ožujka u Umjetničkoj kući Lauba u Zagrebu...

Ovom ekskluzivnom događanju prisustvovali su brojni međunarodni i domaći predstavnici političke i poslovne zajednice. Nagradu EY Poduzetnik godine dodijelio je neovisni žiri koji su činili: predsjednik žirija Emil Tedsechi, predsjednik Uprave Atlantic Grupe, te članovi žirija Nenad Bakić i Saša Cvetojević, poduzetnici i investitori, Vedrana Jelušić-Kašić, direktorica EBRD-a za Hrvatsku i prof. dr. sc. Lajoš Žager, dekan Ekonomskog fakulteta u Zagrebu. Odluka je donesena temeljem globalnih kriterija ocjenjivanja koji, uz opće uvjete, uključuju poduzetnički duh, inovativnost, strateško usmjerenje, financijsku uspješnost, nacionalni / regionalni doseg i osobni integritet.

Alan Sumina i Zoran Vučinić dvojac iz tvrtke Nanobit, ponijeli su titulu EY poduzetnik godine. Dodijeljene su i nagrade u dvije potkategorije. Pobjednik u kategoriji „Tehnološka inovativnost“ dodijeljena je Mati Rimcu (Rimac automobili), dok je nagradu u potkategoriji Međunarodno postignuće dobio Alojzije Šestan iz tvrtke Šestan-Busch. Pored navedenih, među 28 poduzetnika koji su zadovoljili kriterije, finalisti su bili i Goran Šutalo iz tvrtke Color emajl d.o.o., Ante Mandić iz tvrtke IN2 d.o.o i Nikola Dujmović iz tvrtke Span d.o.o.

Nagrada EY Poduzetnik godine svjetski je program koji se provodi na državnoj, regionalnoj i globalnoj razini u više od 145 gradova i 60 država. Pobjednik nagrade EY Poduzetnik godine™ predstavljati će Hrvatsku na događanju EY Svjetski poduzetnik godine™ koje se odvija svake godine u Monte Carlu.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram