Zatvori
Poslovni Puls
16/01/2015

Poduzetnici dobili 12 mil. kuna za uvođenje IT tehnologija

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras i potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić danas su svečano uručili 24 ugovora poduzetnicima kojima su dodijeljena bespovratna sredstva iz projekta „Primjena informacijske i komunikacijske tehnologije za poboljšanje poslovnih procesa”...

Riječ je o projektu kojim se potiče razvoj, rast i konkurentnost mikro, malih i srednjih poduzetnika putem informatizacije poslovnih procesa. Projekt se financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa Regionalna konkurentnost 2007. – 2013. Na ovaj poziv koji provode Ministarstvo poduzetništva i obrta i Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije (SAFU) do 31. prosinca 2014. zaprimljeno je 400 prijava. Poziv je otvoren do iskorištenja sredstava, ali ne dulje od 30. lipnja 2015. godine. Visina pojedinačne potpore iznosi od 150.000 do 750.000 kuna.

Ministar Maras ističe da će sredstva iz ovoga programa poduzetnicima znatno olakšati poslovanje: „Da bi bili konkurentni na današnjem zahtjevnom tržištu, poduzetnici moraju optimizirati svoje poslovanje, a malim i srednjim poduzetnicima upravo primjena modernih tehnologija uvelike može povećati efikasnost. Natječaj je još u tijeku, stoga još jednom pozivam poduzetnike da se uključe i iskoriste ovu priliku da uvedu napredne e-poslovne modele u svoje tvrtke“, kazao je ministar Maras.

Napomenuo je i kako je riječ o trajnom pozivu s ukupnim iznosom sredstava od 34,67 milijuna kuna, što znači da je potencijalnim novim korisnicima na raspolaganju još 18,43 milijuna kuna.

„Jačanje gospodarstva primjenom istraživanja i inovacija, te korištenjem informacijske i komunikacijske tehnologije jedni su od prioriteta ulaganja koje smo zacrtali u našim operativnim programima, kako onima iz financijskog razdoblja 2007. - 2013. tako i u novoj financijskoj perspektivi 2014. - 2020. Cilj nam je ojačati konkurentnost hrvatskog gospodarstva, dati potporu projektima istraživanja i razvoja za poslovni sektor, a u tu svrhu, za podršku malim i srednjim poduzećima, istraživanje i inovacije, namijenjeno je gotovo 2 milijarde eura iz Europskog fonda za regionalni razvoj“, istaknuo je potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram