Zatvori
Poslovni Puls
07/01/2015

Hrvatski poduzetnici nešto optimističniji za 2015. godinu

Poduzetnici u 2015. godini u prosjeku očekuju poboljšanje općih uvjeta poslovanja, i to u većoj mjeri nego prošle godine, pokazalo je istraživanje koje je asocijacija europskih komora Eurochambres provela u suradnji sa svojim članicama, među kojima je i HGK...

Portugalski i litavski poduzetnici imaju najbolja očekivanja, dok su Austrijanci najtmurniji. Hrvatska je među zemljama s umjerenim optimizmom, no uz napredak s obzirom na to da su prošle godine prevladavali pesimistički raspoloženi poduzetnici koji su očekivali daljnje pogoršanje.

Očekuje se i rast izvoza, no smirenijom dinamikom nego ranijih godina zbog pojačanih geopolitičkih napetosti i nesigurnog globalnog okruženja. Hrvatska je u ovoj kategoriji među manje optimističnim zemljama, najveći rast očekuju poduzetnici u Portugalu i Grčkoj, a najoprezniji su finski poduzetnici.

Najmanje optimizma za rast poduzetnici su pokazali u kategoriji zaposlenosti, a hrvatski su poduzetnici i ovdje suzdržani, baš kao i u pogledu investicija. Poduzetnici su identificirali domaću potražnju, inozemnu potražnju i neodgovarajuću ekonomsku politiku kao najteže izazove kojima će se morati nositi u ovoj godini, a Hrvatska nije bila izuzetak - naši su poduzetnici posebno naglasili problem domaće potražnje i loše ekonomske politike.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram