Zatvori
Poslovni Puls
28/07/2014

Kineski Lenovo predstavlja vlastite pametne naočale

Kineska tvrtka Lenovo predstavila je svoju novu liniju pametnih naočala, nadajući se osvajanju domaćeg tržišta sa značajkama na lokalnom jeziku...

Tvrtka je izložila prototip M100 pametnih naočala na konferenciji za novinare održanoj u Pekingu prošli četvrtak.

Iako ovaj nosivi uređaj podsijeća na Google Glass, Lenovo je rekao kako softver na kineskom jeziku i aplikacije, M100 čini prikladnim za kineske korisnike na razini koju nijedne druge pametne naočale ne mogu doseći.

S američkom tvrtkom Vuzix koja daje hardversku podršku, M100 ima prepoznavanje glasa i pokreta, kameru s 5 megapiksela te prostor za pohranu podataka od 12 GB. Također podržava Wi-Fi i Bluetooth.

Uređaj će biti u prodaji od listopada s cijenom od 8 000 juana (oko 1,290 USD). Cijena Google Glassa 2 na kineskom kopnenom dijelu viša je za 613 USD.

Lenovo je rekao kako ciljani korisnici M100 pripadaju industrijskim potrošačima medicinskog, daljinskog održavanja te menadžerskog poslovanja.

Uz M100, tvrtka je lansirala i uređaj "New Glass" (nove naočale) za obične individualce.

Pametne naočale jedan su od tri proizvoda koja spadaju u Lenov novi poslovni razvoj, platformu s ciljem otkrivanja i razvoja inovacija temeljenih na internetu.

Novi poslovni razvoj također uvodi pametni pročišćivač zraka te pametni bežićni ruter, prenosi CRI.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram