Zatvori
Poslovni Puls
01/07/2014

Hrvatski poduzetnici kreću u utrku za 25 mlrd. eura iz EU-a

Povjerenik za poduzetništvo Antonio Tajani najavio je da će mala i srednja poduzeća uskoro imati pristup programu financiranja teškom 25 milijardi eura...

Riječ je o programu EU-a za konkurentnost i poduzetništvo i mala i srednja i poduzeća (COSME) koji bi trebao olakšati pristup kreditima za mala i srednja poduzeća.

"Očito je državna potpora i dalje ima ključnu ulogu u olakšavanju pristupa financijskim sredstvima za mala i srednja poduzeća. Postojeće mjere EU-a olakšale su preživljavanje malim i srednjim poduzećima, pridonijele njihovu razvoju i uspjehu diljem Europe. Nadamo se da će novi financijski instrument COSME biti dovršen prije ljetne stanke. Dogovor o tome je odličan primjer kako EU može podržavati mala poduzeća za financiranje njihovih investicija u rast i stvaranje radnih mjesta", rekao je Tajani.

Program COSME će financirati jamstva i protujamstva financijskim institucijama kako bi one mogle davati kredite uglavnom do 150.000 eura malim i srednjim poduzećima.

Komisija je objavila i praktični vodič za mala i srednja poduzeća s informacijama o nacionalnim i regionalnim programima za financiranje malih i srednjih poduzeća, prenosi HRT.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram