Zatvori
Poslovni Puls
27/01/2014

Samsung i Ericsson okončali dugotrajni spor oko patenata

Švedski proizvođač opreme za mobilnu telefoniju Ericsson priopćio je danas da je uzajamnim licencnim ugovorom sa Samsungom okončao dugotrajni spor oko patenta, što mu osjetno povećava prihode u četvrtom tromjesečju...

Ericsson je krajem 2012. tužio Samsung Electronics da je prekršio njegove patente. Samsung, proizvođač 'pametnih' telefona Galaxy sve aktivniji i u segmentu mrežne opreme, odgovorio je protutužbom.

Iz Ericssona su danas priopćili da sporazum uključuje uplatu početnog iznosa i potom autorske naknade koje Samsung treba plaćati tijekom višegodišnjeg ugovornog razdoblja i da će povisiti njihov operativni novčani tok na početku 2014. godine.

Prema priopćenju švedske tvrtke, sporazum će povećati njihove prihode u četvrtom tromjesečju za 4,2 milijarde švedskih kruna (652 milijuna dolara) a neto dobit za 3,3 milijarde švedskih kruna (512 milijuna dolara), prenosi HRT.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram