Zatvori
Poslovni Puls
25/09/2013

Poduzetnici, nije sramota propasti, ali iza sebe ne ostavljajte dugove

Ukoliko želimo biti „u korak s vremenom“ i postići željene poslovne rezultate, moramo izaći iz zone komfora i prilagoditi se novim navikama potrošača, aktivnostima konkurencije i stanja na medijskoj sceni, dakle pratiti i ovladati novim informacijama i potrebnim znanjima, rečeno je na edukaciji „Budi uspješan START UP u vrijeme krize“ koja se održala u Hrvatskoj gospodarskoj komori, suradnjom Centra za poduzetništvo, inovacije i tehnologije HGK  s tvrtkom Analiza 360°...

Edukaciju su održale Ozana Jurković i Nada Finderle, vlasnice tvrtke Analiza 360, podijelivši s polaznicima dio svog bogatog poslovnog iskustva stečenog kroz više od 10 godina rada u analitici, marketingu te medijima.

Ovo je prva u nizu edukacija, koja je vezana uz marketing, u listopadu će se održati još dvije edukacije, prva za tvrtke u rastu i razvoju te treća namijenjena izvoznicima i onima koji žele izvoziti, tom je prilikom istaknula Tajana Kesić-Šapić, direktorica Centra za poduzetništvo, inovacije i tehnologije HGK otvarajući edukaciju koja je pripremljena i prilagođena za rukovodeći kadar u Start up tvrtkama.

Predavači na edukaciji predstavljaju najbolji program prema vlastitom iskustvu jer su i same osnovale uspješnu Start up tvrtku, rekla je Kesić-Šapić pozivajući zainteresirane da posjete internet stranicu Centra za poduzetništvo, inovacije i tehnologije Hrvatske gospodarske komore kako bi se informirali o aktivnostima koje provodi Centar a koje daju svoj doprinos hrvatskom poduzetništvu i njihovim dionicima.

Cilj je edukacije „Budi uspješan START UP u vrijeme krize“ da polaznici steknu znanja koja će implementirati u svoj sustav poslovanja te povećati svoje potencijale kako bi bili uspješniji u svom start up-u, istaknule su Ozana Jurković i Nada Finderle dodavši kako novi poduzetnici koji započinju posao moraju voditi računa o tržištu, i to osobito o kupcima, konkurenciji, te važnosti trendova. Govorile su o temeljnoj strukturi uspješnog START UP-a kao što je marketing, prodaja, financije, elementi vlastite profitabilnosti i kako ju povećati te o načinima na koje tvrtke mogu rasti. Istaknuvši ulogu marketinga u Start up-u govorile su o kriterijima donošenja odluka korisnika pri kupnji; jesmo li dovoljno vidljivi? kako doći do novih korisnika?, imamo li željeni profil korisnika?- visibility igra značajnu ulogu u poslovanju. Tom su prilikom skrenule pažnju i na  šest zlatnih pravila oglašavanja.

Prve su tri godine za nove tvrtke iznimno teške, u to se vrijeme provodi velika selekcija. Velik broj tvrtki ne uspijeva i to nije sramota-bitno je pokušavati i ne ostaviti iza sebe dugove. Svaki pokušaj bit će dobro iskustvo za ubuduće, objasnile su Jurković i Finderle, stoji u priopćenju iz HGK.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram