Zatvori
Poslovni Puls
02/08/2013

Poduzetnici, evo kako do kredita uz kamatu od 0,99 posto

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo i investicije (Hamag Invest) za mikro kredite ove godine ima na raspolaganju 2,1 milijun kuna, istaknuto je danas na predstavljanju kreditnog programa "Mikrokreditiranje - prvi korak u poduzetništvo" kojemu je cilj olakšati pristup financijskim sredstvima mikropoduzetnicima...

Program će malim poduzetnicima omogućiti dobivanje kredita u iznosu od 10.000 kuna do najviše 70.000 kuna, rok otplate kredita je pet godina uključujući poček od šest mjeseci, a fiksna kamatna stopa 0,99 posto godišnje.

Javni poziv za mikro kredite Hamag Investa bit će objavljen sutra, 3. kolovoza, u dnevnom tisku i na mrežnim stranicama Hamag Investa, rok zaprimanja prijava je 23. rujna, a bit će odobreno minimalno 30 kredita po ovom programu, rečeno je na predstavljanju.

Krediti bi se trebali realizirati u što kraćem razdoblju, odnosno, od zahtjeva do isplate treba proći 30-tak dana, istaknuo je ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras.

Riječ je, kaže, o testnom programu za ovu godinu, a već iduće godine planira se kroz sredstva strukturnih fondova EU pokrenuti novi program mikrokreditiranja vrijedan 50 milijuna eura.

Maras je uvjeren da će testni program Hamag Investa biti uspješno proveden te se ubuduće više razvijati u Hrvatskoj.

Članica Uprave Hamag Investa Lidija Jus očekuje veliki interes, posebno u području IT-a i softverskih rješenja.

Prednosti programa mikrokreditiranje u odnosu na komercijalne kredite su mogućnost pristupa kreditu uz zadužnicu kao jedini kolateral, jedina naknada je trošak od 0,25 posto jednokratno na iznos odobrenog kredita, a kamata je 0,99 posto za razliku od poslovnih banaka koje daju mikrokredite s kamatom između 7 i 10 posto, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram