Zatvori
Poslovni Puls
02/08/2013

Britanski geekovi u panici: Vlada želi zabraniti Google Glass?

Pametne naočale Google Glass sve više dobivaju negativne konotacije u Svijetu zbog narušavanja privatnosti. Tako je poznati slučaj kafića  The 5 Point Caffe , gdje je zabranjeno nošenje naočala zbog narušavanja intime gostiju a u  Zapadnoj Virginiji u toku je donošenje zakona koji bi regulirao njihovu upotrebu u vožnji....

Nakon Zapadne Virginije i Velika Britanija je pokrenula akt kojim bi se zabranilo Googleovo novo tehnološko čudo. Odjel za promet već je uputio prijedlog Vladi da kazni vozače koji će koristiti Google Glass pri vožnji, prenosi ICTBusiness.

U Odjelu za promet kažu da zajedno u suradnji s policijom rade na tome da „vozači budu u potpunosti koncentrirani na vožnju i fokusirani na sigurno upravljanje vozilima.„ Smatraju da bi nošenje Google Glass pametnih naočala samo ometalo vozače u vožnji što bi moglo prouzročiti neželjene posljedice u prometu.

Ako se vozači u Velikoj Britaniji odluče na rizik i stave pametne naočale očekuje ih kazna od 60 funti i tri kaznena boda - naravno, ako ih ulovi prometna policija.  Suvišno je reći da su mnogi „geekovi“ razočarani takvom odlukom a posebice programeri koji su već smišljali kako povezati mogućnosti Google Glass-a s raznim tehnološkim inovacijama u samom vozilu.

Foto: Mashable

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram