Zatvori
Poslovni Puls
09/10/2012

Tvrtke za 10 kuna: Očekuje se pravi "boom" malog poduzetništva u Hrvata

Svega 10 kuna temeljnog kapitala za poticanje poduzetničke aktivnosti u Hrvatskoj i destimulaciju sive ekonomije mjera je koja se krije iza mogućnosti osnivanja "jednostavnog društva s ograničenom odgovornošću"...

Portal MojPosao istražio je koliko su građani stvarno zainteresirani za osnivanje "tvrtke za 10 kuna" u anketi provedenoj na više od 600 ispitanika. Rezultati su pokazali da čak 75% ispitanika namjerava sada ili u budućnosti osnovati "tvrtku za 10 kuna".  Od toga njih 39% to svakako namjerava učiniti jer smatraju da je "neprocjenjivo postati svoj gazda". "Jedva čekam", "odlična stvar" i "konačno" samo su neki od komentara ispitanika.

"Tvrtku za 10 kuna" u budućnosti će možda osnovati 36% ispitanika. Njihova odluka o osnivanju trgovačkog društva s ograničenom odgovornošću prije svega će, ističu, ovisiti o stabilizaciji gospodarske situacije, ali i prikupljanju novčanih sredstava potrebnih za osnivanje tvrtke. "Otvorila bih obrt, tvrtku ili čak kućnu djelatnost, ali nemam sredstava za ulaganje. Najveća prepreka su davanja (mirovinsko i zdravstveno) dok se posao ne uhoda. Veliki poticaj bio bi poček na davanja u prvoj godini rada ili da se davanja smanje na 50%", smatra jedna ispitanica.

Postoje i oni ispitanici koji primjećuju kako 'tih 10 kuna nije "samo 10 kuna već osnivanje tvrtke uz sve druge troškove postaje znatno više', te upozoravaju kako ova pogodnost ne znači mnogo dok država "ne smanji doprinose na plaće".

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram