Zatvori
Poslovni Puls
20/07/2012

Hrvatski poslovni anđeli tražili podršku kod Nadana Vidoševića

Predstavnici hrvatske mreže poslovnih anđela CRANE (Croatian Business Angels Network), susreli su se 19.srpnja s predsjednikom HGK Nadanom Vidoševićem, potpredsjednicom HGK Vesnom Trnokop Tantom te direktoricom Centra za poduzetništvo, inovacije i tehnološki razvoj Tajanom Kesić Šapić....

Cilj susreta je bilo upoznavanje čelnika HGK sa dosadašnjim aktivnostima poslovnih anđela u Hrvatskoj, identifikacija zajedničke buduće suradnje kao i opsega pomoći koju komora može pružiti u proširenju aktivnosti udruge CRANE na hrvatskom tržištu.

"Prepoznajemo poslovne anđele kao partnere u promicanju poduzetništva u Hrvatskoj i izuzetno nam je drago da smo se danas sastali kako bi istražili prostor zajedničkog djelovanja u poticanju i motiviranju novih poduzetnika i poduzetničkih ideja u našoj zemlji. U tom smislu HGK je zainteresiran da CRANE uspije u svojoj misiji", rekao je predsjednik HGK Nadan Vidošević, dodavši kako moramo učiniti sve da promijenimo način razmišljanja u Hrvatskoj o poduzetnicima i o poduzetništvu te ih napokon počnemo doživljavati kao stvaratelje novih vrijednosti.

Mihovil Barančić, predsjednik udruge CRANE, istaknuo je kako su dosad investirali u 11 startup projekata u ukupnom iznosu od otprilike milijun eura. Članovi udruge CRANE kao najveći problem ističu nedovoljno razvijeno tržište kapitalnih fondova, koji bi investirali u projekte u fazi izlaska uspješnih startup projekata na inozemna tržišta, što je financijski izuzetno intenzivno. Pored toga problematičan je i nedostatak kvalitetnih projekata na tržištu kao i slaba razina educiranosti poduzetnika.

Direktorica Centra za poduzetništvo, inovacije i tehnološki razvoj  Tajana Kesić Šapić najavila je niz aktivnosti koji će se pokrenuti na jesen, a koji idu u pravcu identificiranja kvalitetnih projekata, educiranja poduzetnika u pripremanju istih te okupljanja institucionalnih i mogućih privatnih investitora u financijskoj potpori tim projektima kao i nominiranju projekata za povlačenje sredstava iz EU fondova. U tom smislu ponuđena je mogućnost suradnje i poslovnim anđelima.

Poslovni anđeli CRANE (www.crane.hr) osnovani su 2008. godine i okupljaju dvadesetak članova odnosno privatnih investitora zainteresiranih za ulaganje u proizvodne i inovativne tvrtke u vrlo ranom stadiju razvoja.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram