Zatvori
Poslovni Puls
17/07/2012

INOVATIVNO: eZadar.hr dodatne prihode traži u prodaji sjajnih zadarskih fotografija na platnu

U caffe baru Atrij u četvrtak 12. srpnja održana je prezentacija i  izložba novog i originalnog  zadarskog suvenira, fotografija na platnu i postera dvojice fotografa internetskog portala eZadar Lea Banića i  Saše Čuke. Izložba je otvorena u opuštenoj atmosferi uz mnoštvo okupljenih  kolega i posjetitelja koji su  došli razgledati originalne i  moderne zadarske razglednice...

"Dugotrajna kriza koja se reflektira i na poslovanje portala bio je jedan od osnovnih razloga da krenemo u realizaciju ovog projekta. Kako smo nadaleko poznati po kvaliteti naših autorskih fotografija, odlučili smo iskoristiti taj donedavno „mrtvi kapital“, jer osim velike čitanosti na portalu i nebrojenim „lajkovima“ na našoj Facebook stranici, nismo od tog imali ništa opipljivog. Ipak glavni cilj projekta i  izložbe bio je ostaviti u naslijeđe generacijama koje dolaze Zadar kakav je on sada  u obliku foto razglednica",  pojasnio je Mladen Malik, osnivač portala eZadar.

Na izložbi je predstavljeno 18 izabranih fotografija dvojice autora u prvoj ediciji  fotografija na  platnu i postera. Na njima je prikazan noćni Zadar,  od zalaska sunca, scena s  Pozdrava suncu ili Morskih  orgulja, Poljane Ivana Pavla  II. pa do gradskih sličica, a u  planu je predstavljanje i Zadra tijekom dana te izlazak  izložbe izvan grada po drugim mjestima Zadarske  županije pa i šire.

Izložbu je otvorio doajen zadarske i hrvatske fotografije Abdulah Seferović, koji je nedavno na Rovinj Photo days-ima dobio nagradu za osobit doprinos hrvatskoj fotografiji (nagrada za životno djelo) riječima ohrabrenja i pohvale za autore i portal eZadar kao pokretača projekta.

"Ovdje nije u pitanju reciklaža ili pakiranje kopija  starih fotografija u moderniziranu suvenirsku ambalažu već izlazak izvorne autorske fotografije na nemilosrdnu tržištu konkurencije. Njihova suvenirska deklaracija jasna je tržišna oznaka, a ne mistificirana vrijednosna kategorija", kazao  je Seferović uvjeren da čak i  na takvom tržištu postoje  kupci koji znaju prepoznati  vrijednost kreativnog postupka što ove fotografije izdvaja iz mora obrtničke rutine najvećeg dijela suvenirskih trica i kučina.

Projekt je realiziran u suradnji s portalom Fotkaj.net,  jednim od najznačajnijih hrvatskih portala specijaliziranih za fotografiju, koji za eZadar izrađuje postere na izuzetno kvalitetnom 200-gramskom papiru, te fotografije na platnu u novom tehnologijom štampačima s 12 boja (UV i water protected)..

Novi zadarski suvenir  može se kupiti u suvenirnici  "Paulina" u na ulazu na Poluotok (Jurja Barakovića 7.), putem web dućana na izuzetno popularnoj Facebook stranici portala eZadar a od petka 13. srpnja i na prodajnom mjestu na glavnom ulazu u zadarski trgovinski centar Supernova, poručilli su s portala eZadar.hr.

Evo nakoliko fotografija koje možete kupiti:

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram