Zatvori
Poslovni Puls
22/12/2010

Evo kako u Osijeku jačaju poduzetništvo - porez na tvrtku otišao gore za 400 posto!

Kada ne znaš što učiniti. Kada nemaš nikakvu viziju niti strategiju, onda jedino što ti pada na preostaje jest podizanje poreznog opterećenja...

Evo kako Osijek namjerava "privući" nove poduzetnike. Super i originalna ideja...

SlobodnaDalmacija:

Brojni vlasnici osječkih tvrtki ovih su dana ostali šokirani kada im je u poštanske sandučiće došlo rješenje Grada Osijeka kojim su dužni platiti poraz na tvrtku za 2010. godinu u iznosu od 1.000 kuna. Riječ je o poskupljenju od čak 150 posto, jer je dosadašnji namet na ime tog poreza iznosio 400 kuna, no Grad je prije godinu dana odlučio taj iznos povisiti, a primjena je počela ovoga mjeseca.

U Gradu Osijeku pak ovu odluku pravdaju time što se visina poreza na tvrtku nije mijenjala od 1994. godine. Taj je namet u ime Grada do sada inače naplaćivala Porezna uprava, ali su HDSSB i HNS dolaskom na vlast procijenili da će oni to raditi kvalitetnije, a ispada da su pod kvalitetnije zapravo mislili skuplje.

Gradonačelnik Krešimir Bubalo razmišlja o tome da visinu poreza za banke, osiguravajuća društva, kladionice i druge financijske institucije i dodatno povisi.

Njima je naime ovaj porez podignut za 400 posto, sa 400 na 2.000 kuna, a Bubalo razmišlja da to još povisi.

Računa se da na području Osijeka ima ukupno oko 2.500 obveznika plaćanja poreza na tvrtku, no izdanih rješenja bit će više, jer tvrtke koje u svom sastavu imaju više poslovnih jedinica porez plaćaju za svaku jedinicu posebno.

Umjesto da olakšavamo ulazak u poduzetništvo u ovakvim ekonomskim uvjetima, mi radimo potpuno suprotno.

Pročitajte još:

- Proizvodite rakiju onako iz gušta? Razmislite dobro, čekaju Vas kazne i do 10,000 kn!

- Ljerka Puljić: Biti poduzetnik nije kriminalna djelatnost

- Poduzetništvo na hrvatski način – mladi žele pokrenuti posao kako ne bi morali puno raditi

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram