Amazon je uzburkao duhove u e-commerce svijetu najavom kako će od sredine siječnja iduće godine ukinuti podršku za Visa kreditne kartice izdane u Velikoj Britaniji, a sve zbog povećanja transakcijskih troškova povezanih uz iste.

“Troškovi prihvaćanja plaćanja karticama i dalje su prepreka za tvrtke koje nastoje pružiti najbolje cijene svojim kupcima”, rekao je glasnogovornik Amazona u izjavi za Insider. “Ti bi se troškovi s vremenom trebali smanjivati ​​s tehnološkim napretkom, ali umjesto toga i dalje ostaju visoki ili čak rastu.”

Visa je ove godine povećala naknade za određene transakcije kreditnim karticama, uglavnom online. Povećanje naknada sigurno je smanjilo prihodovni potencijal, pogotovo jer se mnogi trgovci oslanjaju na e-trgovinu kao pojas spašavanja tijekom pandemije i brojnih restrikcija za fizičku kupovinu.

Amazon je pojasnio svoju odluku o ukidanju podrške za Visa karticama pojasnivši kako se ista odnosi isključivo na kreditne kartice. Britanske Visa debitne kartice i dalje će biti uobičajeno prihvaćane.