PoslovniPuls
22/09/2020

Neotkrivene destinacije za putovanja s malim brojem turista

Francuska, Španjolska, Italija i SAD prepune su povijesti, znamenitosti i kulture te su dobro poznate turistima. Sigurno se nalaze na listi želja mnogih putnika, no u današnjem „novom normalnom“ moglo bi proći neko vrijeme dok se milijuni godišnjih posjetitelja ne vrate u ove zemlje. Ipak, trenutačna situacija može biti prilika za posjet mjestima koja nisu toliko razvikana.

Turistička agencija Undiscovered Destinations, nedavno je analizirala podatke Google pretraživanja kako bi otkrila najmanje tražene zemlje širom svijeta kada žele putovati.

Lesoto

Slično kao i Vatikan i San Marino, Lesoto je neovisna je država u potpunosti okružena drugom državom - Južnoafričkom Republikom. Nudi prekrasne prizore planina i zelenila. Jedna od znamenitosti koja oduzima dah su slapovi Maletsunyane.

San Marino

Najstarija preživjela republika na svijetu, San Marino, u potpunosti je okružena Italijom. Središnje mjesto države, koja se proteže samo osam kilometara od sjeveroistoka do jugozapada, je planina Titano, koja je prekrivena tvrđavama koje posjetiteljima pružaju pogled na drevnu prošlost grada.

Sveti Vincent i Grenadini

Više od 30 otoka i obala koji čine sv. Vincent i Grenadine tropski su raj. Popularno mjesto za putnike koji vole vodene sportove, od jedrenja do ronjenja. Iako je do njega malo teže doći nego do nekih drugih karipskih otoka, okružen je prekrasnim tirkiznim vodama.

 Lihtenštajn

Smješten između Švicarske i Austrije, prepun je povijesti i nudi puno prilika za uživanje na otvorenom. Velik dio njegova krajolika izgleda kao da je izašao iz knjiga s Alpama u pozadini i dvorcima u prvom planu.

Kirgistan

Kirgistan se nalazi u središnjoj Aziji, a ispunjen je i umjetnim i prirodnim znamenitostima. To je planinska zemlja koja graniči s Kinom na jugu i Kazahstanom na sjeveru. Ala-Köl, plavozeleno jezero okruženo snijegom prekrivenim planinama, je must-see mjesto.

Ruanda

U Ruandi se nalazi prava prilika za upoznavanje životinja - od gorila do zebri - u jednom od mnogih nacionalnih parkova unutar granica zemlje. Glavni grad države, Kigali, posjetiteljima nudi brojne mogućnosti za doživljaj umjetnosti i kulture, uključujući spomenik genocidu koji podsjeća na bolnu prošlost zemlje.

Solomonski Otoci

Solomonski otoci smješteni su u južnom Tihom oceanu, uz obalu Papue Nove Gvineje. Domorodačka kultura na svim otocima je živa i napreduje. Otoci, na kojima su se odvijale mnoge bitke u Drugom svjetskom ratu, također su dom mnogih relikvija tog događaja. Od ronjenja na dah do putovanja kroz otoke i svjetsku povijest, ovi otoci posjetiteljima nude još mnogo toga.

 

Izvor: Newsweek

Foto: Pexels

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram