Dizajn laminarnog protoka Celera 500L pruža mu domet od 4.500 milja, dok su njegovi operativni troškovi oko šestine konkurentnih poslovnih mlažnjaka.

Novi Celera 500L koji je nedavno prošao više od 30 testnih letova, planira ići uz bok s poslovnim avionima iste veličine. Imat će 80 posto niže emisije od većine poslovnih aviona iste veličine, uz otprilike šestinu operativnih troškova, tvrdi njegov dizajner.

Njegovi tvorci najavljuju kako planiraju privatno zrakoplovstvo učiniti dostupnijim za komercijalni zračni prijevoz.

Početna statistika je impresivna. Najveća cruise brzina doseže 740 km/h, a pritom je i ekonomičan u usporedbi s mlaznim zrakoplovima slične veličine. Operativni troškovi od 328 dolara po satu također su znatno niži od 2.100 dolara po satu za uobičajeni poslovni mlažnjak. Okrugli oblik zrakoplova omogućuje šest prostranih prvoklasnih sjedala. Unutarnji volumen veći je od nekoliko popularnih konkurenata u poslovnim zrakoplovima.

Dizajn laminarnog protoka Celera 500L obuhvaća krila, rep i trup kako bi se minimalizirao otpor i povećala učinkovitost. Tvrtka posjeduje sedam patenata na dizajn. Novi zrakoplov povezat će 5.000 regionalnih zračnih luka kako bi putnicima omogućio izbjegavanje zagušenja velikih zračnih luka i dolazak bliže odredištima, dok će istovremeno dopustiti izravne usluge između bilo koje dvije zračne luke u SAD-u.

Zrakoplov je dizajniran da zadovolji najvišu razinu sigurnosti i usklađenosti s FAA-om i međunarodnim zrakoplovnim propisima. Krug financiranja serije B za Otto Aviation sada je otvoren, a trajat će do 2022. godine kada tvrtka započne postupak certificiranja FAA, što očekuje da će postići do 2025. godine.

 

Izvor: Robbreport
Foto: Robbreport