Popularni brend za tjelovježbu Lululemon je akvizirao startup za kućnu tjelovježbu “Mirror” za 500 milijuna dolara, objavila je tvrtka u ponedjeljak.

“Lululemon Athletica Inc. objavila je vijest koja pomaže njihovoj kompaniji da podigne svoje “digitalne i interaktivne mogućnosti”, a ova akvizicija je nastavak suradnje dviju kompanija nakon investicije Lululemona još krajem prošle godine od 34 milijuna dolara.

CEO kompanije Mirror, Brynn Putnam, ostaje na svojoj poziciji kao glavni direktor, a Mirror će poslovati kao samostalna kompanija unutar Lululemon korporacije. Transakcija će biti zaključena već do kraja drugog fiskalnog kvartala.

Kao dodatak investiciji, dvije kompanije su već surađivale i oko “content” parnetstva koje je uključivalo aerobike i meditacije nekih globalbih Lululemon ambasadora unutar Mirror platforme.

1500$ vrijedno high tech ogledalo

Platforma Mirror je u suštini ogledalo koje je svoju svrhu pronašlo kao nekakva “gym” alternativa u ovim teškim vremenima karantene i samoizolacije. Ogledalo pomaže svojim korisnicima da prilikom izvođenja vježbi ima pravilnu formu al je ujedno i ekran za interaktivne aerobne vježbe.

Ogledalom se može upravljati preko smartphona, a korisnici mogu i na ogledalu i u aplikaciji provjeriti svoje statistike vježbanja. Krajem prošle godine kompanija je ušla i u svijet individualnih treninga.

Ova akvizicija nije nikakvo iznenađenje s obzirom da u Sjevernoj Americi ima više milijuna slučajeva koronavirusa, pa su mjere samoizolacije i karantene bilo idealno plodno tlo za naglu ekspanziju popularnosti aplikacije i sustava.

Nije još poznato koliko je točno ogledala prodala kompanija, al sigurno je da su jako uspješni jer su ostvarili prodajne rezultate u svakoj od 50 saveznih država unutar prvog mjeseca poslovanja.