U današnje vrijeme kupac je kralj i uvijek je u pravu. Kao poduzetnici važno je da slušate vaše kupce te poboljšavate proizvode i uslugu ovisno o njihovim povratnim informacijama, jer zadovoljan kupac ujedno znači i više posla.

Zato uvijek trebate slušati svoje kupce i provjeravati jesu li sretni i zadovoljni, zar ne?

Pa i ne baš. Kao što je Guy Kawasaki naveo u svojoj knjizi „Wise guy: Lessons for Life“, kupac će vam reći što on želi, ali ne i što treba. No, ako pokušavate revolucionirati industriju svojim proizvodom, jedini način da to učinite je da ignorirate ono što vam kažu vaši kupci i samo neumorno gurate naprijed. Evo i primjer koji je Kawasaki spomenuo u svojoj knjizi:  da ste 1980-ih pitali korisnike Applea što žele, rekli bi bolji, brži i jeftiniji Apple II. Nitko nije zatražio niti pomislio na Mac. No, kao poduzetnik, vaš posao je pogledati širu sliku i razmišljati nekoliko koraka unaprijed, a to je upravo ono što je Jobs učinio. Ignorirao je sve „hejtere“ i „stručnjake“ koji su mu rekli da je u krivu i da ne razmišlja u pravom smjeru osmislivši Macintosh, iPod, iPhone i tako uistinu revolucionirao potrošačku tehnološku industriju.

No, što ako vaš cilj nije mijenjanje svijeta vašim proizvodom već samo postizanje profitabilnog startupa? I tada, još uvijek možete nešto naučiti, a to je da trebate tražiti i kopati dublje od same površine koja vam je vidljiva. Stavimo po strani razvoj proizvoda jer u bilo kojem aspektu poslovanja vi možete istraživati dublje. Kada je riječ o zapošljavanju koje predstavlja izazov svim poduzetnicima zbog otežanog pronalaska dobrih zaposlenika, vlasnici tvrtki pretpostavljaju da oni tu ne mogu ništa promijeniti i da je stanje na tržištu jednostavno takvo. No, kada bi malo dublje istražili svoj problem nepronalaska zaposlenika i počeli si postavljati pitanja o tome kakvo je njihovo radno okruženje i način na koji rade, vjerojatno bi otkrili kako je ipak problem u njihovoj poslovnoj kulturi.

Primjerice, neki od vlasnika tvrtki ne koriste tehnologiju kojom mogu izgraditi učinkovite sustave. A kada je  riječ o zapošljavanju, većina ih svoje otvorene pozicije za radna mjesta objavljuju na različite stranice intervjuirajući samo najbolje kandidate. Oni nemaju filter kojim bi odvojili „loše jabuke“ od onih dobrih, niti testiraju svoje kandidate kako bi bili sigurni da su to doista sposobni radnici.

Zato, gledajući na sve gore navedeno, očito je da ono što je potrebno vlasnicima tvrtki nisu bolji zaposlenici, već bolji procesi rada i bolja organizacijska kultura. Nemojte tek tako prihvatiti i biti zadovoljni „statusom quo“ već ključ poslovnog uspjeha leži u stalnom istraživanju i postavljanju tisuću pitanja „zašto?“ i tek tada možete biti na pravom poslovnom putu.