Clayton Christensen, profesor Harvard Business Schoola,  nedavno je predvidio da bi era tradicionalni fakulteti i sveučilišta mogla završiti, tvrdeći kako će online obrazovanje potkopati njihove poslovne modele (jer je i obrazovanje, u konačnici, posao) do te mjere da mnogi neće preživjet.

Naime, kako online i „hibridno“ učenje nastavljaju s rastom – i kako troškovi tradicionalnog obrazovanja rastu – mnoge institucije će se boriti da, s trenutnim modelom, i dalje ostanu u poslovanju.

 

Vrijedi li diploma Harvard Business Schoola 400 000 $?

Za vrijeme govora na prošlogodišnjem Salesforce.org Higher Ed Summitu, Christensen je rekao kako stjecanje diplome HBS – a košta visokih 400 000 dolara te kako nerijetko početni povrat koji studenti mogu ostvarivati nakon što završe fakultet teško može pokriti njihovo ulaganje u samu diplomu.

Naravno, isto je i s drugim fakultetima. Dok su mnogi studenti prvenstveno zainteresirani za znanje koje će dobiti drugi pak svoju diplomu vide kao „kartu“ koja će im osigurati ulazak u svijet odabrane karijere.  Međutim,  postoje i pojedinci koji si nikada nisu mogli priuštiti tu „kartu“ –  bilo zbog financija ili nedovoljno dobrih ocjena u školi – bez obzira na razlog oni ipak ostaju bez diplome, certifikata i znanja koje im je bilo potrebno i kojeg su željeli steći. No, i to se počinje mijenjati, a stopa promjene će samo rasti.

Cilj obrazovanja, barem u pogledu karijere, je omogućiti diplomantima znanje, vještine i barem dio iskustva koje im je potrebno za početak cjeloživotnog procesa postizanja uspjeha u odabranom području. Diploma pokazuje da ste bili sposobni i znali ste kako doći do nje, međutim ona ne znači nužno da znate raditi posao za koji ste se školovali. Znanje koje možete primijeniti je važno, vještine koje znate primijeniti su važne, kao i iskustvo koje ste stekli.

Pametni poduzetnici – i osobe zadužene za zapošljavanje kandidata – ne brinu toliko o tome što ste radili na fakultetu već o tome kako možete svoje znanje primijeniti u poslu.

Vrlo je vjerojatno da će uskoro novi obrazovni poslovni model koji samo stvaraju studente s diplomom početi stvarati ljude sa znanjem. One koji žele znati kako nešto napraviti i koji žele učiti na način koji je najbolji za njih.

To je, naime, ono što ljudi koji se nadaju da će postići velike stvari zaista žele kao i ono što poslodavci žele od svojih zaposlenika. Pa se time, možemo reći, postiže tzv. „win – win“ situacija.