Lady Gaga u svoj impresivni životopis dodala je i još dvije nominacije za Oskara za svoj rad u glazbenoj drami „A star is born“. Tridesetdvogodišnja pjevačica borit će se u kategorijama za najbolju glumicu i najbolju izvornu pjesmu na ovogodišnjoj dodjeli Oskara  24. veljače. Svoju prvu nominaciju za Oskara ostvarila je još 2016. godine za najbolju izvornu pjesmu u filmu „The Hunting Ground“.

 

Prvi put se u glazbenoj industriji pojavila 2008. godine svojim debitantskim albumom The Fame.

Gaga, čije je pravo ime Stefani Germanotta, prvi put se u glazbenoj industriji pojavila 2008. godine svojim debitantskim albumom The Fame. Otada je poznata Njujorčanka osvojila šest Grammyja, imala pet koncertnih turneja te je nastupala na Super Bowlu. Također, nakon što je prodala  11 milijuna primjeraka svog albuma izgradila je značajno bogatstvo.

No, nije uvijek sve bilo tako uspješno. „Zapravo sam bankrotirala nakon svoje druge koncertne turneje  The Monster Ball koja je trajala od 2009. do 2011. i bilo je jako smiješno jer nisam ni znala da se to dogodilo. Bila sam u dugu 3 milijuna dolara.“ izjavila je Gaga za Financial Times.

 

U 2018. Gaga je zaradila  50 milijuna dolara samo do srpnja.

Unatoč financijskom krahu Lady Gaga je vrlo brzo ponovo stala na noge i danas ponovo zarađuje velike novce, prema izvješću Forbesa u 2018. Gaga je zaradila  50 milijuna dolara samo do srpnja.

„Ljepota za mene u tome što sam umjetnik je to što moj san nikada neće umrijeti, jer nisam opsjednuta materijalnim stvarima i ne zamaram se novcem niti pozornosti javnosti, već samo o ljubavi mojih obožavatelja. Tako da je za mene ovdje riječ o tome koliko više mogu biti predana i koliko bolji umjetnik mogu postati. Istina je da meni novac ne znači ništa.“ zaključila je Gaga.