S gotovo 100 milijardi $ na svom računu, suosnivač Microsofta i filantrop Bill Gates ima veliku količinu sredstava za nova ulaganja.

 

Tri posebne organizacije koje povećavaju pristup cjepivima i lijekovima potrebne ljudima širom svijeta

U The Wall Street Journalu, Gates je otkrio svoju najbolju investiciju, a to je 10 milijuna dolara uloženih kroz zakladu Bill & Melinda Gates, u tri posebne organizacije koje povećavaju pristup cjepivima i lijekovima potrebne ljudima širom svijeta. Gates je izjavio kako je investicija u organizacije Gavi, The Vaccine Alliance; Global Fund i Global Polio Eradication Initiative, koje pomažu isporuku lijekova u zemlje u razvoju, bila korisno iskustvo jer za razliku od drugih vrsta ulaganja koja je imao, one su dosljedno uspješne.

„Tehnologija je ili uspješna ili neuspješna, ali je većinom neuspješna. Uvijek sam pretpostavljao da će 10 posto mojih investicija u tehnologiju biti uspješno, a za preostalih 90 posto očekujem da neće uspjeti“, rekao je Gates. Gates tako objašnjava kako je kupnja medicinskih potrepština kao i njihov transport na mjesto gdje su potrebne vrlo teška i opasna jer su najčešće potrebni u „udaljenim selima i ratnim zonama“.

Većina ljudi nikada nije čula za niti jednu od tih organizacija i čime se one bave no svaka od njih iznimno je uspješna i za Gatesa predstavlja najbolju investiciju koju je ikada napravila njegova zaklada. „Institucije kao što su Gavi, Global Fund i GPEI za nas su nešto najbliže i najbolje čime možemo spasiti živote i ublažiti patnju mnogih“ napisao je Gates u časopisu Journal. „To su najbolje investicije koje smo Melinda i ja napravili proteklih 20 godina i neke su od najboljih investicija koje svijet može napraviti u godinama koje su pred nama.“ izjavio je.