Digitalna transformacija podrazumijeva promjenu načina svih oblika poslovanja kod kojih dolazi do interakcije s klijentima i kupcima. Ona izravno utječe na promjenu rada marketinga i prodaje. Zadovoljan korisnik oduvijek je bio ključ uspjeha, ali sada mu je teže ugoditi. Međutim, uz pomoć tehnologije mogu se izraditi optimalni biznis modeli i osigurati se iskustvo kakvo korisnici zaslužuju. Brojni svjetski stručnjaci govore o važnosti digitalne transformacije, a jedan od njih je profesor Manuel Alonso Coto, PhD.

 

BUDUĆNOST MARKETINGA MOŽE BITI SAMO DIGITALNA

Profesor Manuel je direktor inovacija, digitalne transformacije i marketinga na IE Business School te gostujući predavač na COTRUGLI Business School. On smatra kako budućnost marketinga može biti samo digitalna. ‘Jednom kad shvatite da je industrija digitalnog marketinga u zadnje tri godine udvostručila svoju veličinu, više ne možete zamisliti marketing bez tehnologije.’

Obrazovanje profesora Cota krenulo je s managementom tehnologije, no paralelno je otkrivao strast za proučavanjem i podučavanjem digitalnog marketinga i digitalne transformacije. Doktorat iz ekonomije stekao je na King Juan Carlos Universityju, a Executive MBA diplomu je stekao na IE Business School. Posjeduje dugogodišnje radno iskustvo u marketingu i digitalnom marketingu, a tijekom karijere radio je na različitim pozicijama, od direktora marketinga do direktora operacija i proizvodnje. Trenutno radi kao akademski savjetnik u Interactive Advertising Bureau (IAB) te u Diana Media Group (agencija za digitalno oglašavanje u SAD), a također je partner u Ideas in a Jar.

Napisao je 12 knjiga vezanih uz teme digitalnih operacija, regrutacije i (samo)brendiranja, političkog i direktnog marketinga i slično, a neke od njih su: Political Marketing, Direct Marketing 2.0, Blended Marketing. The Digital Marketing Plan as an integrator of on and offline actions, Conversational Capital, Social Media Marketing Plan, Marketing for Lawyers i dr.

 

PREDAVANJE U ZAGREBU

Manuel Alonso Coto 21. i 22. rujna održat će predavanje na temu ‘The role of Blockchain in digital transformation’ u sklopu događaja Experience E/MBA u COTRUGLI Business School u Zagrebu. Ovo je izvrsna prilika za sve perspektivne managere koji žele iskusiti vodeći MBA program u regiji jer se kandidatima koji su zainteresirani za International MBA, Executive MBA ili Blockchain MBA program nudi prilika da testiraju program prije nego ga upišu te upoznaju profil budućih kolega.

Svi zainteresirani kandidati mogu se prijaviti putem online prijavnice do 13.9.2018.