Nakon analize jedne super kampanje koja je bila početkom godine (radi se o Hopa – Cupa koju možete pročitati ovdje), sada sam odlučio s vama podijeliti super kampanju koju radi Pipi. Ono što je odlično u svemu, oni kontinuirano rade na zanimljivim objavama i privlače pažnju na društvenim mrežama.

Pipi je kultno dalmatinsko piće s ekstraktom bezbrižnosti. To najbolje opisuje novi slogan #bolimePipi, koji su svi prihvatili i počeli komunikaciju na društvenim mrežama.

Pipi brend se ponovno rodio rebrandingom i promjenom komunikacije na društvenim mrežama. Već smo pisali o njihovim kampanjama na društvenim mrežama, odlično su pratili Svjetsko prvenstvo u Rusiji, a simpatije javnosti posebno su privukli nakon potrage za djevojkom koja je dobila kaznu od 750,00 kn jer se sunčala u toplesu na svom balkonu.

 

Ostavite se ‘selfija’ i šaljite cool razglednice

Ideja razglednica i njihovih motiva došla je iz kulturološkoga ponašanja kako Dalmatinaca, tako i svih ostalih koji dolaze na ljetovanje. Slanje razglednica je pomalo zaboravljen običaj kojeg se svi rado sjećamo.

Danas su one zamijenjene slanjem selfija i fotografija mobitelom. Pipi razglednice poslužile su nam kao medij prenošenja opuštenih i jednostavnih ljetnih trenutaka, pod zajedničkim imenom Bezbrižni pozdrav s Jadrana.

Razglednice je dizajnirao jedan od najboljih hrvatskih ilustratora, Vedran Klemens, a u nastavku možete vidjeti kako one izgledaju.

 

Iza kampanje stoji Imago Ogilvy agencija koja ju je i osmislila, a oni su bili i autori već spomenute na početku kampanje Hopa-Cupa.

Pipi razglednice možete nabaviti na kioscima Tiska, odabranim kafićima, putem raznih online igara i prijava te na 2 eventa na kojima je Pipi sponzor (Grafiti na gradele te preplivanjanje Dine Levačić od Visa do Splita).
Kako se vama sviđa Pipi kampanja? Komentirajte u nastavku.