Software Sauna je novootvoreni starup na Hrvatskoj sceni, koja povlači svoje korijene u Finskoj, od tuda i sam naziv `Sauna` koja je karakteristična za to područje. U ovom slučaju sauna predstavlja metaforu za timski rad unutar  startupa, jer baš kao i u sauni, i ovo je mjesto druženja i razumjevanja, mjesto gdje svi mogu biti ono što uistinu jesu van svoje “uniforme”.

Sve je započelo nakon što je trenutni CEO finac Ilkka-Cristian Niemi posjetio Hrvatsku i jednom rječju u nju se zaljubio, te donio odluku da je upravo Lijepa naša mjesto koje želi nazivati svojim domom. Nakon razrađenog plana i pronalaženja ulagača, finske software kompanije Reaktor, bilo je vrijeme za akciju.

 

Poečtkom travnja ove godine, Software Sauna je uspješno otvorila svoja vrata u Zagrebu

Poečtkom travnja ove godine, Software Sauna je uspješno otvorila svoja vrata u Zagrebu,  no kroz dvije godine će se ta vrata otvarati po različitim lokacijama diljem Hrvatske. Trenutni cilj je zaposliti dodatnih 15 inžinjera kako bi se klijentima mogla osigurati što kvalitetnija usluga uz što manje opterećenje radnika, jer je sreća zaposlenika glavni kriterij za rad u ovom startupu.

Software Sauna nudi full-stack development u modernom I promjenivom svijetu tehnologije (web I mobilni development). Ovisno o potrebama klijenta i  konkretnom projektu postoji mogućnost odlaska tima na lokaciju ili rada s udaljenosti, no u svakom slučaju posao će biti obavljen.

Najbitnije, i ono čime se ovaj startup ponosi, je osiguravanje zadovoljstva svakog člana tima s radnim mjestom, želja za održavanjem što sretnijeg i stalnijeg tima vodi k realiziranju glavnog cilja- stvoriti najbolje mjesto za rad u Hrvatskoj.