Digitalna agencija Kontra je objavila svoj četvrti ebook na engleskom jeziku. Nakon prva tri ebooka koji su bili posvećeni društvenim mrežama Facebook i Instagram, Kontra se odlučila pozabaviti Googleovom platformom za oglašavanje.

“Nastavili smo uhodanu praksu objavljivanja ebookova. Vidimo što zanima naše posjetitelje i klijente, pišemo o tome u obliku blog članaka i na kraju cijeli sadržaj slažemo u jedan ebook. Na taj način svi zainteresirani na jednom mjestu mogu saznati sve o određenoj temi”, rekao je Ilija Brajković, partner u agenciji.

Google na tržištu SAD-a, zajedno s YouTube-om, drži preko 40% budžeta za oglašavanje na internetu. Zajedno s Facebookovom platformom dominira na tržištu internet oglašavanja, privlačeći preko 65% svih budžeta za oglašavanje na internetu.

“Nakon što smo kroz 2 ebooka obradili Facebook i Instagram oglašavanje, sljedeći korak je logično bio Google AdWords. Te dvije platforme dominiraju digitalnim oglašavanjem i našim klijentima se medijski miks obje platforme pokazao kao dobitna kombinacija. Ovim ebookom smo htjeli pomoći svim početnicima u oglašavanju dobiti najvažnije informacije i početi sa oglašavanjem na Googleu, dodao je Antonio Krizmanić, traffic manager u Kontri.

Svi zainteresirani ebook mogu besplatno preuzeti u pdf formatu na web stranici https://kontra.agency/ebook-google-adwords/ .