Raznovrstan program TO DO Sport Event Conference potiče razvoj sportskih događaja i ojačava njihov utjecaj na turistički razvoj regija u kojima se odvijaju. Iako se konferencija održava po prvi puta, u Osijek za manje od mjesec dana dovodi vrhunske organizatore najvećih sportskih događaja koji će biti predstavljeni kao primjeri dobre prakse, poput FISE World Series, DOBRO World Cupa, Speedway Grand Prixa, Wings for Life World Runa i Reboot InfoGamera.

Program je konferencije podijeljen je na  4 panela čije su teme: Biciklizam kao ekonomski, turistički i socijalni pokretač, Značaj velikog sportskog događanja za lokalnu zajednicu, Kako (ne) uspješno organizirati globalni događaj? te Sponzorstvo ili partnerstvo: što sponzori očekuju od evenata.

Na prvom panelu: ”Biciklizam kao ekonomski, turistički i socijalni pokretač’‘ Gari Cappelli, Vladimir Miholjević, Olivier Pascal, Milan Eržen i Toni Hrvatin slušateljima će ponuditi odgovore na najaktualnija pitanja vezana uz biciklizam u Republici Hrvatskoj, poput njegovog statusa i smjera razvoja u državi te globalno. Uz to, slušatelji će saznati što je to cikloturizam, koliko je on bitan za državu te koji su njegovi utjecaji na promociju destinacije i gospodarstvo lokalne zajednice, a svi zainteresirani saznat će i kako započeti s cikloturizmom.

Drugi panel bavit će se temom: ”Značaj velikog sportskog događaja za lokalnu zajednicu” na kojem će biti Darija Pavlic, Alen Nađsombat, Boris Artić, Sanda Bravar i Goran Šprem. Slušateljima će saznati informacije vezane uz direktan ekonomski, promocijski, turistički i socijalni utjecaj koji na lokalnu zajednicu/turističku destinaciju imaju veliki sportski događaji. Glavne točke kojih će se dotaknuti na panelu vezane su uz utjecaje sportskih događaja na gospodarstvo, društveni razvoj i (in)direktne benefite lokalne zajednice te na promociju turističke destinacije.

Treći panel na kojem su govornici Tomaž Ambrožič, Marko Žunić, Joe Bašić, Nino Štambuk i Ivana Maltašić bavit će se temom: ‘‘Kako (ne) uspješno organizirati globalni događaj’‘, odnosno kako ”dovesti” i organizirati globalne sportske događaje u Republici Hrvatskoj i regiji Jugoistočne Europe. Slušatelji panela saznat će što je sve potrebno za organizaciju sportskog događaja, odnosno koje uvjete je potrebno ispuniti,koliko vremena je potrebno za planiranje i organizaciju te kako započeti s tim (gdje pronaći sredstva za financiranje i kako pravilno postaviti lokalni tim).

Četvrti, ujedno i posljednji, panel: ”Sponzorstvo ili partnerstvo: što sponzori očekuju od eventa” postavljen je tako da će slušatelji iz perspektive predstavnika sponzora, Ivana Šuvara, Lordana Kondića i Doroteje Lazanin Jelenc, čuti odgovore vezane privlačenje sponzora i partnera na događaje. Slušatelji će na panelu moći saznati kako izgledaju današnja velika sponzorstva, tko su sve partneri i sponzori događaja te je li samo branding dovoljan, ali i koliko sponzori žele biti uključeni u organizaciju događaja.

Uz 4 panela, na programu su i 4 talka o kampanji Pokrenimo grad koju će voditi Alen Nađsombat (direktor marketinga NK Osijeka), o Esportovima o kojima će pričati Damir Đurović (generalni direktor Reboot InfoGamera), o IRONMAN-u vodećem svjetskom triatlon brandu govorit će Erwin Dokter (regionalni direktor za IRONMAN EMEA)  i na posljednjem talku o tome koliko sponzorstvo vrijedi za sponzore svoj će uvid podijeliti Lordan Kondić (direktor marketinga za privatne korisnike u VIPnetu).

Program je obogaćen i radionicom Vladimira Miholjevića (generalnog direktora Tour of Croatia), studijom slučaja PINK WING o savršenom spoju businessa, brzine i karavane i keynote-om koji će voditi Olivier Pascal (direktor internacionalnog razvoja FISE World Seriesa) o budućnosti sportskih događaja.