Google je objavio da u nadolazećim tjednima planira pustiti u uporabu novi dizajn za Gmail. Osvježeni dizajn pojaviti će se za korisnike Gmaila na webu, te ih približiti značajkama koje su objavljene za korisnike na prijenosnim uređajima.

 

Google implementira pametne odgovore za Gmail na webu

Verge je došao u posjed slika novog dizajna koji se trenutno testira unutar Googla u suradnji s pouzdanim partnerima. Novi dizajn uključuje određene suptilne elemente Googlovog Material dizajna i određeni broj novih značajki koje su prvotno predstavljene kao prerada dolaznog pretinca Gmail-a.

Google implementira pametne odgovore za Gmail na webu, iste one značajke sa mobilnog Gmail-a koje pružaju predloške za brze odgovore na elektroničku poštu. Nova značajka je „snooze“ ili odgoda koja omogućava da se pošta privremeno ukloni iz dolaznog pretinca kako bi vam ostavilo prostora da je ponovno uvezete kada ste spremni odgovoriti. Snooze i smart reply su trenutno dio Googlove Inbox aplikacije za Gmail, a oboje će biti dostupni i za web korisnike Gmail-a.

 

Novi izbornik s opcijom uporabe kalendara

Novi dizajn također će uključivati i novi izbornik s opcijom uporabe kalendara, aplikacije za stvaranje i praćenje zabilješki i zadataka. Ovo je vjerojatno novina od najveće koristi pošto će olakšati organiziranje sastanaka jer možete vidjeti vaše obaveze dok odgovarate na elektroničku poštu.

Nove značajke biti će ponuđene u tri različite verzije prikaza. Zadani prikaz isticat će priloge poput dokumenata i fotografija, druga verzija pruža ugodniji pregled koji neće naglašavati priloge, a treći, kompaktni, prikaz omogućuje povećanje broja poruka koje možete vidjeti na ekranu. Kompaktni izgled je najsličniji trenutnom izgledu Gmail-a.

Niti jedna od najavljenih promjena nije radikalna kao redizajn aplikacije Inbox koju je Google objelodanio 2014. godine. Nejasno je što nove promjene u Gmailu znače za Inbox projekt, poglavito jer određene nove značajke za Gmail dolaze iz Inbox aplikacije. Inbox će najvjerojatnije nastaviti postojati kao platforma na kojoj će kompanija testirati nove značajke za elektroničku poštu.

Nove značajke postat će dostupne korisnicima G Suite-a i Gmail-a u nadolazećim tjednima.  Googleova I/O konferencija počinje 8.-og svibnja u Mountain View-u, te je za pretpostaviti da će nove značajke za Gmail činiti bitan dio najava tijekom konferencije.