Počela je povećana potražnja za turističkim radnicima, a pomanjkanje radnika za sezonu povećalo je plaću u nekim segmentima i do 20%. Prvi test na kojemu će se vidjeti je li turistički sektor uspio riješiti kadrovsku krizu biti će Praznik rada.

Uvjeti za radnike su se poboljšali

Vikend uoči navedenog praznika biti će i termin kada većina restorana i hotela, nakon zimske pauze, ponovno otvara svoja vrata. Zbog toga u narednom razdoblju slijedi žestoka utrka za sezonskim radnicima u turističkom sektoru koja će se ponegdje nastaviti i do srpnja te špice sezone.

Veliki hoteli uglavnom su popunili svoje potrebe za radnicima za ovu sezonu, no među malim ugostiteljima stvara se panika. Prema saznanjima s terena, kadrovska kriza je plaće za 2018. u nekim segmentima povećala i za 20%, uvjeti za radnike su se poboljšali, a posebice po pitanju kvalificiranih zanimanja kuhara i barmena. Sveukupno, prosječna plaća u turizmu porasla je 7% u odnosu na prošlu godinu. Na portalu Moj posao aktivno je 670 oglasa u kategoriji turizam i ugostiteljstvo, a kako se unutar oglasa može naznačiti da se traži više izvršitelja, broj slobodnih radnih mjesta je i veći.

Konobar/barmen, kuhar, pomoćni radnik u kuhinji te recepcionist najtraženija su zanimanja. Sveukupan porast oglasa u turističkom sektoru na portalu iznosi 47%. S druge strane, hoteli ne otkrivaju koliki broj radnika nedostaje, već kažu da zapošljavaju na dnevnoj bazi. Primjerice iz Valmara kažu da je interes velik te da su zadovoljni pristiglim brojem prijava iako zbog novih investicija otvaraju 600 novih ranih mjesta. Plava laguna traži i pomoć radnika iz inozemstva te su predali zahtjev za oko 300 radnika iz BiH.

Kuhari na brodu mogu zaraditi i do 25,000 kuna

Zoran Šimunović s portala Gastroposao navodi kako su poslodavci ove godine puno ozbiljnije shvatili pitanje kadroviranja: „Radnici su u puno boljoj poziciji, smještaj sezonaca puno je kvalitetniji, i više se razmišlja o zadržavanju radnika boljim ugovorima“. Oko 250 pozicija može se pronaći na Gastronomadu, od pomoćnih radnika u kuhinji gdje plaća ne pada ispod 5000 kuna, glavnih kuhara s oko 12.000, do kuhara na brodu gdje se nude plaće i do 25.000. Potražnja za djelatnicima raste na jugu Hrvatske, pa su i plaće veće od onih u Istri. Osim na jugu, potražnja raste i u Zagrebu.

Zbog kraće sezone i nižih troškova poslovanja plaće kod malih poslodavaca su veće. Stoga na početku sezone dolazi do prelaska radnika iz velikih hotela kod malih poslodavaca. Ovakav trend uzrokovao je da  veliki poslodavci stvaraju svojevrsne „zalihe“ radnika. Primjerice Valmar i Plava laguna radnike traže i preko vlastitih promocijskih kanala, uglavnom društvenih mreža, koje su se prema riječima Zorana Šimunića pokazale kao najisplativiji kanala za tu svrhu.