Marihuana koja se koristi u medicinske svrhe sve je češća tema u svijetu alternativne medicine. Popularna kompanija za obradu proizvoda od kanabisa MedMen potvrdila je da otvaraju prodavaonicu proizvoda na bazi kanabisa u prostoru od 1000 metara četvornih na Manhattanu u popularnoj ulici Fifth Avenue.

 Dućan po uzoru na Apple Store

Dućan će biti napravljen više kao izlog proizvoda po uzoru na Apple-ove dućane. Dućan u New Yorku posluživat će najmanju klijentelu do sada za MedMen, pošto u New Yorku ima samo 49,780 pacijenata sa prepisanom dozvolom za legalnu uporabu marihuane.

“New York je za nas zalaganje za budućnost. Kroz 4 do 8 godina smo sigurni da će Marihuana biti legalizirana za sve u New Yorku. Obližnje savezne države Vermont, New Jersey i Massachusetts su već blizu legalizacije pa vjerujemo da će dućanu privući kupce iz tih država” – tvrdi Daniel Yi iz MedMen-a.

MedMen store

“Mnogi tvrde da je to glupo, al neki prodavači koji su trenutno dominantni u Kaliforniji su počeli sa radom još prije 10 godina” – dodaje Yi.

MedMen je marketinška agencija koja se bavi kanabisom, a s radom je počela prije 10 godina. U 2017. dobili su 150 milijuna $ investicije kako bi otvorili sedam prodavaonica u Kaliforniji povodom legalizacije Marihuane. Imaju 700 zaposlenih i prvi su američki “Unicorn” startup na području medicinske upotrebe kanabisa.

Ulažu 2 milijuna $ u kampanju protiv stereotipiranja pušača marihuane

Uoči 20.04. (Dana marihuane) MedMen je lansirao kampanju “Forget Stoner” koja bi trebala pomoći da se riješe stereotipa pušača marihuane. Kampanja uključuje obične ljude iz svakodnevnog života koji redovito konzumiraju proizvode na bazi kanabisa. Tu su bivši igrač NFL-a, triatlonac, fizičar, medicinska sestra, poduzetnik, policajac i još mnogi drugi.

forget-stoner-page

Otkad je marihuana legalizirana u Kaliforniji mnogi poznati su izišli u javnost kao aktivni pušači te se sama svijest o pozitivnim učincima marihuane znantno povećala. Tvrtka MedMen sa svojim prodavaonicama te ovom kampanjom žele postaviti sebe na tržištu kao glavne edukatore i influencere na području legalne uporabe kanabisa.