Svi koji posjeduju web stranicu znaju osjećaj kad vide povećan broj posjetitelja. Koga ne bi usrećili pozitivni rezultati vlastitog rada, zar ne?

Međutim, brojke posjetitelja nas ne bi trebale baš toliko činiti sretnima, osim ako naravno ne zarađujete novac od isključivo posjetitelja na stranici, prikazivanja oglasa, itd…

Samo će 0,25% novih posjetitelja na prosječnoj web stranici nešto i kupiti!

Samo će 0,25% novih posjetitelja na prosječnoj web stranici nešto i kupiti, ali ako se isti taj posjetitelj vrati na stranicu drugi put, šanse da će nešto kupiti se povećavaju čak devet puta!

Jedan od najvažnijih koraka koje morate svladati je kako pretvoriti posjetitelje u kupce! Postoje mnoge teorije kako dizajneri to čine, ali ovih 5 načina su relativno jednostavni, a provjereno donose rezultate mnogim firmama.

1. Web što jednostavniji

U prošlom članku sam isto pisao o jednostavnosti, znam da sad to opet ponavljam i naglašavam, ali bez toga ne ide! Uklanjanje svih nepotrebnih stvari, raspišite si prioritete i što želite da vaši posjetitelji odnosno kupci uoče.

To znači ‘clean layout’ s par elemenata koji iskaču, dvije do tri boje na stranici, lako čitljiva tipografija i dosta bjeline odnosno negativnog prostora.

 

2. Navigacija / izbornik

Ne znam kako bih vam jednostavnije objasnio nego da pokušate zamisliti kako bi bilo kada bi otišli na planinarenje ili neko kampiranje u šumu bez mape ili u novije doba navigacije. Bili bi u ozbiljnim problemima i proveli bi sate lutajući, ne znajući gdje idete i što tražite.

E sad, izbornik odnosno navigacija kako samo ime govori nije ništa drugo nego put do određenih lokacija i elemenata posloženih na vašoj web stranici. Ako je izbornik posložen i jasan, posjetitelji će ostati i neće im biti naporno tražiti po što su došli.

 

3. Pop up-ovi

U zadnje vrijeme su mnogi prestali koristiti pop up-ove. Jedan od glavnih razloga je zato što su ljudima naporni. Vaši posjetitelji ih ne žele vidjeti što znači da ih vi ne trebate koristiti. Priča se okreće kad svojim posjetiteljima pokazujete nešto što zapravo žele znati.

Tvrtke koje koriste izlazne pop up-ove, one koji se pojave kada korisnik želi izaći s vaše web stranice, su znale imati i do 600% povećanja na sign up formama.

Naprimjer, za blagdanske popuste ili ako vaša trgovina nudi besplatnu dostavu na kupovinu iznad 200 kn, možete upotrijebiti pop up kako bi to iskoristili u svoju korist. Tvrtke koje koriste izlazne pop up-ove, one koji se pojave kada korisnik želi izaći s vaše web stranice, su znale imati i do 600% povećanja na sign up formama.

 

4. Prijedlozi

Jednom kad ste uspjeli u misiji i pretvorili posjetitelja u kupca, probajte napraviti još jedan korak naprijed da potroši još malo novaca. Predložite kupcu proizvode koji će mu se možda svidjeti. To je već provjerena taktika kako na web stranicama tako i u dućanima.

Svi već znate za Amazon, vjerojatno ste i sami primijetili kako oni predlažu kupcu puno toga. Od knjiga do kosilica za travu, ovisno o tome kakav je profil korisnika.

 

5. Ne zaboravite mobilne korisnike

Mobilni uređaji postaju popularniji iz godine u godinu, stoga se morate zapitati kako vaša stranica izgleda i na drugim ekranima. Istraživanja u 2018. godini su pokazali kako je čak pola internet prodaje napravljeno preko mobilnih uređaja.

 

Da zaključim, dizajn je više od logotipa, dizajn je vidljiva strategija! Nadam se da će vam ovih 5 koraka pomoći u poboljšanju vaše stranice.