Tehnološke promjene i promjene u načinu i stilu komunikacije već se neko vrijeme odvijaju gotovo svakodnevno. Istovremeno, u moru konkurencije, tvrtke postaju svjesnije važnosti prezentacije svojih proizvoda i usluga ciljanoj skupini. Stoga ne čudi činjenica da su komunikacijski stručnjaci postali jedno od traženijih zanimanja.

Koji oblik i kanal komunikacije odabrati za prezentaciju klijenta, kako iskoristiti dobiveni budžet i ostvariti najbolje rezultate te kako reagirati u vremenu krize – samo su neka od pitanja na koja svakodnevno odgovaraju komunikacijski stručnjaci. Za to su im, uz teorijska znanja, opću informiranost te organizacijske vještine, prioriteti praćenje trendova te reagiranje na njih. Do sada vam već komunikacijski stručnjak zvuči poput svojevrsnog žonglera što barata vatrenim kuglama, zar ne?

Ovo su samo neka od područja u kojima znanja i vještina komunikacijskih stručnjaka dolaze do izražaja:

 

Branding

Iako još mnogi pod brandingom podrazumijevaju samo vizualni identitet, odnosno logotip, pojam brandinga podrazumijeva cijelu priču koja gradi jedan brand. Emocije koje brand izaziva u korisnicima, specifičnost – ono što ga čini drugačijim od drugih brendova te kvaliteta, samo su dio elemenata koji pričaju priču koja na kraju rezultira vizualnim identitetom brand – koji je samo jedna od njegovih odrednica. Komunikacijski stručnjak je taj koji će prepoznati elemente te ih spojiti u priču i stvoriti željenu strategiju.

 

PR

Što se sve danas smatra viješću? Svaku informaciju koja donosi neku novost možemo nazvati viješću. Nova frizura Kim Kardashian, plasiranje nove aplikacije za trčanje i 25 ubijenih civila u sukobu u Siriji – svaka od ovih informacija ima različitu interesnu skupinu, no svaka od njih jest vijest.

Razvojem tržišta, a samim time i konkurencije, prisutnost na medijskoj sceni postala je nužna. Stoga se od komunikacijskih stručnjaka očekuje poznavanje funkcioniranja medija i sposobnost plasiranja priče. Njihova dužnost je prepoznavanje odgovarajuće situacije u kojoj će plasirati priču koja će biti zanimljiva medijima, a samim time i javnosti.

 

Community management                                               

Društvene mreže odavno su zasjele na prijestolje u svijetu medija. Najbolji pokazatelj tome je i Trumpova pobjeda na predsjedničkim izborima SAD-a. No, prisustvo na društvenim mrežama ne znači uspjeh. Izazov koji postavljaju pred komunikacijske stručnjake je odabir odgovarajućeg stila u komunikaciji s ciljanim skupinama. Ipak, kreativnost je i dalje okosnica svakog uspješnog projekta. Prednost društvenih mreža dvosmjerna je komunikacija, a korisnici će se lakše zbližiti s brandom koji je prisutan u njihovom prirodnom okruženju.

 

Advertising/Gerila marketing

Koja je vaša prva asocijacija na Coca Colu? Karavane Coca Cola kamiona, polarni medvjedi ili Shake up Christmas pjesma? Sve su to reklame kojima je Coca Cola obilježila svoju vladavinu u oglašivačkom svijetu.

Poznavanje branda te potreba potrošača uvjet su za razvoj pamtljivog kreativnog koncepta. Iako su digitalne tehnologije otvorile bezbroj mogućnosti za izradu personaliziranog sadržaja te distribuciju istog, danas je teže nego ikada doprijeti do krajnjeg kupca. Gerila marketing je nekonvencionalna metoda oglašavanja. Možda zahtjeva kreativniji koncept od konvencionalnih metoda oglašavanja, no vašem brendu može pružiti veću vidljivost od oglašavanja putem billboarda, web bannera ili newslettera.

 

Event management

Event management ne podrazumijeva samo koktele i kanapee već cijeli niz predradnji, kao što su odabir prostora, osiguravanje tehničke podrške, priprema prezentacije te PR podrška (u obliku poziva za medije te slanja priopćenja nakon održanog eventa). Ipak, prvi zadatak komunikacijskih stručnjaka je prepoznati aktivnost koju klijent može prezentirati kroz launch event, konferenciju, seminar ili b2b event.