Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) dokapitalizacijom u iznosu od 10 milijuna eura postaje partner u razvoju prvog modernog trgovačko-zabavnog centra u Puli. Investicija će biti sufinancirana od strane Fonda za kapitalna ulaganja u mala i srednja poduzeća (ENEF), čiji su investitori međunarodne financijske institucije EBRD, EIF, DEG i OeEB…

EBRD i ENEF će dokapitalizacijom postati dioničari društva EECF Istra S.à.r.l., u čijem je vlasništvu Trgovački centar Max Stoja d.o.o., projektno društvo osnovano u svrhu razvoja i upravljanja trgovačko-zabavnim centrom u Puli.

Centar će se graditi na lokaciji bivšeg kamenoloma i prostirati na 30.000 četvornih metara zakupne površine, uključujući i parking za 830 parkirnih mjesta. Projekt će pridonijeti obogaćivanju ponude kroz izgradnju maloprodajnih prostora koji udovoljavaju visokim međunarodnim standardima.

Projekt je značajan za Pulu, grad smješten na zapadu Hrvatske s približno 60.000 stanovnika. Poznata po svojim arheološkim nalazištima i ostacima povijesnih rimskih naselja, Pula je ujedno i međunarodno turističko odredište i tranzitna luka.

Vedrana Jelušić Kašić, direktorica EBRD-a za Hrvatsku, Sloveniju, Mađarsku i Slovačku, izjavila je: “Ponosni smo što postajemo partner u ovoj bitnoj investiciji. Projekt unapređuje ponudu grada pružajući nove mogućnosti za zakupce kao i širu ponudu proizvoda i usluga za potrošače.”

Claudia Pendred, direktorica EBRD-a za Nekretnine i turizam, dodala je: “Ovaj projekt ključan je za Pulu. Novi centar pridonijet će proširenju turističke infrastrukture grada te produljenju sezone stvaranjem novog zabavnog i ugostiteljskog sadržaja ove turističke destinacije.”

Stevan Muidža, direktor Trgovačkog centra Max Stoja d.o.o., izjavio je: “Projekt je razvijen u uskoj suradnji s lokalnom zajednicom te će stvoriti novi prodajni kanal istarskim malim i srednjim poduzećima za plasman lokalnih proizvoda široj javnosti.”, navodi se u priopćenju.