Poslovni Puls
20/09/2016

HRT predstavio vlastitu mobilnu aplikaciju za vremensku prognozu

Na HRT-u je predstavljena nova aplikacija za mobilne uređaje HRT METEO. S pomoću nje mogu se pratiti vremenski uvjeti za čak osam većih područja u Hrvatskoj, i to za tri dana unaprijed...

Aplikaciju su izradili Hrvatska radiotelevizija i Državni hidrometeorološki zavod, a među rijetkima je u južnoj i jugoistočnoj Europi koja omogućuje subjektivne meteorološke prognoze, navodi se u priopćenju.

"U godini u kojoj obilježavamo 90. obljetnicu postojanja Hrvatskoga radija i 60. obljetnicu postojanja Hrvatske televizije to je još jedan dar našim korisnicima, ali i podsjetnik na dugogodišnju uspješnu suradnju javnoga medijskog servisa i Državnoga hidrometeorološkog zavoda", istaknuo je vršitelj dužnosti glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije Siniša Kovačić.

"Ova je aplikacija prirodni nastavak suradnje koju Državni hidrometeorološki zavod i Hrvatska radiotelevizija njeguju još od 50-ih godina prošloga stoljeća. Aplikacija sažima sva znanja u meteorologiji i donosi jedan ljudski pristup naših stručnjaka", izjavila je ravnateljica Državnoga hidrometeorološkog zavoda dr. sc. Nataša Strelec Mahović.

"Aplikacija HRT METEO daje podatke sa službenih meteoroloških postaja Državnoga hidrometeorološkog zavoda i subjektivne prognoze školovanih meteorologa utemeljene na subjektivnim analizama i procjenama svakodnevno stotinjak izračuna različitih modela atmosfere i višegodišnjemu iskustvu u radu s tim modelima te, osim toga, znanstveno opravdane prognoze – za kraće razdoblje po mjestima, a za dulje po područjima", istaknuo je glavni meteorolog Hrvatske radiotelevizije Zoran Vakula.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram