Ljubiteljima sporta i zdravog načina života Fitness.com.hr zasigurno je dobro poznato internet odredište. Zajednica ljubitelja vježbanja i pripadajuća joj e-trgovina danas je vodeće domaće internetsko odredište u svjoj branši…

S više od 50.000 kupaca, Fitness.com.hr danas je uvjerljivo najpopularnija domaća e-trgovina dodacima prehrani i sportskim rekvizitima. Od skromnih početaka 2006. godine do danas, Fitness.com.hr pokazao je kako je moguće iz nule izgraditi vrlo uspješan i profitabilan biznis na online trgovini u zemlji koja još uvijek nije objeručke prihvatila koncept online kupovine.

A kako im je to pošlo za rukom otkriva nam jedan od osnivača Fitness.com.hr-a Zoran Rudman.

Kako je i kada započeo projekt Fitness.com.hr?
Projekt fitness.com.hr započeli smo 2006. godine nakon što smo shvatili da ne možemo pronaći kvalitetne informacije vezano uz vježbanje, zdravu prehranu i sport općenito. Aktivni smo, vježbamo, a budući smo iz IT struke, bilo nam je lako pokrenuti portal i postaviti temelje najveće fitness zajednice u Hrvatskoj i regiji.

Da li je Fitness.com.hr oduvijek bio zamišljen kao web shop ili ste do tog koncepta došli naknadno?

U počecima web shop nije bio u planu. 2010. godine smo primjetili komentiranje članova na forumu o spravama za vježbanje i dodacima prehrani, pa smo stoga odlučili pokrenuti web shop i ponuditi najveću ponudu proizvoda za poboljšanje sportskih performansi.
fitness-com-hr-web-shop

Koliko kupaca koristi Vaš web shop?

Trenutno imamo više od 50.000 zadovoljnih kupaca. Svakim novim mjesecom, ukupan broj kupaca se povećava jer trenutni kupci su zadovoljni kupovinom i preporučuju nas svojim prijateljima i kolegama. Naravno, ulažemo i u marketinške aktivnosti budući nam je konstantni rast visoki prioritet.

Koliko je teško poslovati u državi koja još uvijek nije prihvatila online shopping i gdje se tek rijetki “usuđuju” peglati karticu putem interneta?

Još uvijek postoji strah i nelagoda kod domaćih kupaca jer misle da će dobiti “ciglu” u paketu. No, korisnici Interneta sve više kupuju online, prenose svoja pozitivna iskustva zajednici i svakim danom sve više korisnika odlučuje se na kupovinu na web shopovima. Vjerujemo kako ćemo kroz nekoliko godina biti na prosječnoj EU razini.
Da li postoje planovi za izlazak na tržišta okolnih država ili se i dalje fokusirate na ono hrvatsko?
 
Trenutno nam je prioritet da se predstavimo talijanskom tržištu kroz lokalizirani web shop. To je najveće i nama najbliže tržište. U Italiji oko 18 milijuna korisnika kupuje online.
 
Koliko Vam otežava posao činjenica da su nakon ulaska u EU hrvatskim kupcima postale dostupne brojni europski finess shopovi s velikom ponudom i konkurentnim cijenama?
 
Zdravo je imati konkurenciju jer ona nas motivira da budemo još bolji i uspješniji. U EU samo oko 20% korisnika kupuje na web shopovima van granice (u drugim državama). Pratimo konkurenciju, svakodnevno ažuriramo ponudu i prilagođavamo se korisnicima. Kupci ocjenjuju našu uslugu s prosječnom ocjenom 4,85 od 5, te ćemo sve učiniti da i dalje budemo najbolji fitness web shop u Hrvatskoj.
 
Možete li nabrojati najvažnije razloge Vašeg uspjeha?
 
Fitness.com.hr portal okuplja najveću fitness zajednicu u Hrvatskoj i regiji koja je prepoznala naš rad i misiju. Kada smo pokrenuli web shop, korisnici su znali da ćemo imati najveću ponudu i učiniti sve da budu zadovoljni kupovinom.
Učinite sve kako bi korisnici bili zadovoljni kupovinom jer oni odlučuju o vašoj reputaciji i budućnosti. Ako želite biti uspješni u online prodaji, ponudite najbolju stručnu podršku kupcima, budite inovativni, promatrajte tržište i svakim danom radite da vašim korisnicima bude ugodnije kupovati na vašem web shopu.
 

Možete li nam otkriti neke buduće planove za Fitness.com.hr?

 
Uskoro ćemo redizajnirati portal, dodatno aktivirati zajednicu na portalu i ponuditi još bolji sadržaj. Što se tiče web shopa, nastaviti ćemo sa širenjem ponude kako bi i dalje bili centralno mjesto kupovine za sve FITovce u Hrvatskoj.