Pred dvjestotinjak okupljenih u velikoj dvorani Elektrotehničkog fakulteta u Osijeku te gotovo isto toliko onih koji su pratili putem web streaminga, održana je i druga aktivnost u sklopu projekta Osijek Software City – nazvana jednostavno #OSCmeetUp…

Osijek Software City projekt je kojim tvrtke IT profila sa sjedištem ili podružnicom u Osijeku žele predstaviti svoje djelovanje prema zajednici te na taj način privući potencijalne zaposlenike, no i informirati one koji tek razmišljaju kamo usmjeriti svoje obrazovanje.

Iako se održavalo na Elektrotehničkom fakultetu, ovo je događanje bilo otvoreno za sve zainteresirane, pa je bilo i dosta studenata Informatologije te srednjoškolaca.

Izlaganje seta osnovnih znanja kojima svaki programer mora raspolagati održao je Jasmin Muharemović (Mono Software). Na njegovo su se izlaganje nadovezali predstavnici ostalih tvrtki uključenih u projekt: Zvonimir Radoš (Adcon), Matija Kopić (Farmeron), Branko Ajzele (Inchoo) i Dejan Bešir (K-informatika), te su na primjerima tvrtki koje predstavljaju govorili o specifičnostima svake tvrtke, a nakon toga odgovorili i na pitanja okupljenih.

Kako početi, ali i zašto je dobro raditi kao freelancer u petnaestak minuta izložio je Tomislav Bilić (Inchoo). S obzirom da se na taj način stječe često spominjano radno iskustvo, ovo je možda bilo i najkorisnije za mlade programere.

Za kraj, predstavljen je #OSChackathon, natjecateljsko okupljanje developera koji će u zadanom vremenu razvijati nove aplikacije, koji će se održati sredinom travnja 2012., koji će trajati tijekom cijelog dana, a završit će partyjem.

Podsjećamo, prva u nizu aktivnosti u sklopu projekta Osijek Software City bio je meetup “Ulovi IT posao” koji je u održan 23. veljače 2012. na osječkom Ekonomskom fakultetu.

“Iako je jedan od ciljeva ovog projekta razbiti iluzije oko znanja i iskustva potrebnih za zapošljavanje te približiti ljudima poduzetničko gledište, drugi je cilj uistinu ljudima pružiti znanja potrebna da bi bili konkurentni u “software development” industriji. Svaka od aktivnosti u sklopu projekta Osijek Software City bit će organizirana s tim ciljem”, poručuju organizatori.

Pročitajte još:

Veleposlanstvo SAD-a i Hrvatska mreža poslovnih anđela organiziraju panel raspravu o pokretanju startupova