Ovakve priče o uspjehu moguće je pronaći gotovo sigurno samo u Americi. I samo u tehnološkom sektoru…

Neil Young (da, ima isto ime kao i pjevač) zaposlio se u Electronic Artsu (EA) 1997. godine i posljednjih 12 godina proveo tamo obnašajući razne funkcije. Na posljednjoj je bio šef EA-ovog Blueprint razvojnog studija koji je izbacio hit video igre poput The Simsa i Spore. Sredinom 2008. godine Neil je uočio ogromnu popularnost mobilnih video igara na Appleovom iPhoneu.

Tada s nekoliko prijatelja i partnera osniva ngmoco , razvojni studio koji će se posvetiti isključivo produciranju video igara za iPhone mobilnu platformu.

Dvije godine kasnije, ngmoco  je u sjajnoj poziciji. Njihove igre su jedne od najpopularnijih, a preuzeli su i nekoliko manjih razvojnih studija. Sredinom kolovoza Googleov investicijski fond Google Ventures uložio je u ngmoco  40 milijuna dolara.

A ovih dana tehnološki blog TechCrunch objavljuje kako je japanska grupacija DeNA iznimno zainteresirana za preuzimanje ngmoca i to za iznos od golemih 400 milijuna dolara! Iako za sada nema službenih potvrda, TechCrunch saznaje kako Young i ekipa ozbiljno razmišljaju o prihvaćanju izdašne ponude.

Kakav god krajnji rezultat bio, ovo je tipična priča o poduzetničkom uspjehu, kakav je vjerojatno samo moguć u američkom tehnološkom sektoru.

Ali da je inspirativno i poticajno, sigurno da jest…

Google Ventures ulaže u developera iPhone igara ngmoco

Foto:Wired.com