Imali smo priliku razgovarati s gospodinom Hrvojem Bujasom, direktorom tvrtke Pravi Klik d.o.o. koja stoji iza domaće tražilice za nekretnine GoHome. GoHome pretražuje više od 300 000 nekretnina na internetu, a prisutna je i u Italiji, Češkoj, Sloveniji, Srbiji…

– Za početak možete li nam ukratko ispričati kako je došlo do ideje za GoHome?

Koncem 2006. sam se upoznao s mojim budućim poslovnim partnerima: Draženom Drnasom i Đulijanom Nolom, a već početkom 2007. smo imali zajedničku ideju napraviti Google za nekretnine…tako je sve krenulo, a već u 5. mjesecu iste godine izašli smo sa GoHome.hr  tražilicom.

– Vaša tvrtka je jedna od rijetkih u Hrvatskoj koja se odlučila za financiranje putem fonda rizičnog kapitala. Da li su Vam bankarski krediti bili nedostupni ili je to bila više strateška odluka?

I jedno i drugo – bankarski krediti za ICT startup tvrtku u načelu i ne postoje. Pregovarali smo s dva fonda: VC Poteza i Horizonte, te izabrali kvalitetniju ponudu. Venture kapital nam je bio nužan za brzu i kvalitetnu ekspanziju, naime u ovom trenutku smo prisutni u 6 zemalja – Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, Italiji, Češkoj i Slovačkoj, a cilj nam je daljnje širenje u zemlje CEE ( Bugraska, Rumunjska…).

– Biste li i drugim tvrtkama preporučili taj oblik financiranja ukoliko im je dostupan?

Naravno.

– Relativno ste se brzo proširili i na druga tržišta. Da li ste zadovoljni tržišnom pozicijom na njima?

Držimo startne pozicije u Hrvatskoj, Sloveniji i Srbiji gdje zapravo i nemamo konkurenciju ( jedina smo tražilica ), u Italliji smo na break evenu i rastemo. S pozicijom u Češkoj nismo zadovoljni, no planiramo je tijekom devetog mjeseca poboljšati s novim managerom. Tamo smo doista imali problema s pronalaskom pravog kadra. U Slovačkoj smo u beta verziji.

– Startali ste prije financijske i ekonomske krize. Da li je ona utjecala u značajnoj mjeri na Vašu poslovnu strategiju?

Kriza je utjecala na sve nas na tržištu nekretnina, naravno da smo neke planove prilagodili istoj. Zanimljivo da nije došlo do pada prihoda, no imamo velikih problema s naplatom.

– Što traži prosječan korisnik na GoHome.hr? Sigurno imate zanimljive statističke podatke.

Prosječan korisnik u npr. Zagrebu, traži dvosoban stan od oko 60 kvadrata do 90 000 eura, novogradnja ili starogradnja na boljim lokacijama. GoHome raspolaže s preko 600 000 mjesečnih upita, pretražuje preko 300 000 nekretnina i doista je kvalitetan izvor informacija za sve buduće trendove u prodaji ili najmu nekretnina. Za sada još nikome nismo ustupili našu bazu na korištenje, no ponuda ima i o istima razmišljamo.

– Nedavno ste počeli s testiranjem društvene mreže za nekretnine – BeepHome? O čemu je riječ?

BeepHome želi postati alat i platforma svima na tržištu nekretnina – kupcima, prodavateljima, kao i portalima i oglasnicima za nekretnine. BeepHome je idealan za direktna spajanja i dobivanje informacija u realnom vremenu preko e-maila i mobitela (besplatni SMS), a ima i komponente društvene mreže specijalizirane za nekretnine. Definitivno prve na svijetu! Ovom prilikom pozivamo sve na www.BeepHome.com , kliknite na test, a očekujemo Vaše prijedloge i sugestije.

– Hoćete li ponuditi BeepHome i drugim tržištima ako se pokaže uspješnim na domaćem?

Naravno, BeepHome će nakon testiranja u Hrvatskoj i Sloveniji imati svoju varijantu na engleskom jeziku i spreman je za širenje. Napomenuo bih da uz BeepHome razvijamo i NLP Search Box za koji držimo da će svim portalima u vertikalnim industrijama poprilično olakšati pretragu na vlastitoj web stranici. NLP Search box će prvo biti testiran u Italiji.

– Kad biste imali priliku, što biste radije, izveli GoHome na burzu ili se prodali nekom tehnološkom gigantu tipa Google ili Yahoo?

To je načelno komplicirano pitanje, naime GoHome je doista naše dijete i volio bih na bilo koji način ostati vezan uz njega, no mi smo poslovni ljudi i voljni smo svoje djelove prodati ukoliko ponuda bude prava.

– Hvala Vam što ste odvojili vremena za ovaj razgovor, želimo Vam puno uspjeha u daljnjem poslovanju!

Hvala Vama!