Zatvori
Poslovni Puls
09/02/2018

Schneider Electric pokreće natjecanje za studente: Go Green in the City 2018

Osmu godinu za redom, ovo svjetsko natjecanje privlači desetke tisuća studenata ekonomskih i tehničkih fakulteta iz cijelog svijeta. Na ovogodišnjem su natjecanju dodane nove teme: digitalna ekonomija, inteligentni lanac nabave i kibernetička sigurnost.

Schneider Electric, predvodnik u digitalnoj transformaciji upravljanja energijom i automatizaciji, upravo je pokrenula Go Green in the City 2018, globalno natjecanje na temu brige za okoliš u gradovima sa ciljem pronalaženja smjelih zamisli i inovativnih rješenja za pametnije i energetski učinkovitije gradove.

U svojoj osmoj godini postojanja, Go Green in the City je postao glavni događaj za sve studente ekonomskih i tehničkih fakulteta iz cijeloga svijeta. Tijekom 2017. na ovom je natjecanju sudjelovalo gotovo 20 tisuća mladih inovatora s tri tisuće sveučilišta iz 180 zemalja, od čega 58% žena. Go Green in the City natjecatelje privlači svojim atraktivnim sadržajima, od potencijalnih mentorstava, umrežavanja, novčanih nagrada te poslovnih prilika ili ponuda za zapošljavanje.

Natjecanju dodane tri nove teme kako bi se fokus zadržao na digitalizaciji

Ove, 2018., godine, natjecanje bi trebalo privući još više zanimanja zahvaljujući raznovrsnijim temama. Studenti su pozvani dostaviti svoje smjele zamisli za jednu od pet kategorija: održivost i inkluzivnost, digitalna ekonomija, inteligentni lanac nabave, kibernetička sigurnost, ili “bez ograničenja/smjele zamisli za očuvanje okoliša” (bilo koja tema). Teme “održivost i inkluzivnost” te “bez ograničenja” popularne su već više godina. Novododane tri kategorije odraz su veće usredotočenosti na digitalizaciju, zajedno s pristupom inovacijama “samo nebo je granica”.

Olivier Blum, voditelj Odjela za ljudske resurse u kompaniji Schneider Electric, komentira: “Schneider Electric ima smjelu viziju rješavanja energetskog paradoksa na našoj planeti. Natjecanje Go Green in the City je zamišljeno kao platforma za mlade inovatore kako bi oni postali dijelom ove naše vizije. Pomaganje studentima u razvijanju njihovih smjelih zamisli za nova održiva rješenja, i stjecanju uporišta u našoj industriji, za nas je izvrstan način ubrzavanja pozitivnih promjena.”

Ovaj entuzijazam dijele i sudionici natjecanja. Raja Jain i Nimisha Gupta s Instituta IIT Roorkee u Indiji osvojili su 2017. prvo mjesto na završnom natjecanju Go Green in the City za svoj sustav zračnog hlađenja “Evacool”. Rekli su: “Go Green in the City je ostvarenje sna! Pobjedivši na ovom natjecanju imamo osjećaj da smo nešto postigli ali i stekli bogato iskustvo učeći. Ako vam je stalo do toga kako tehnologijom unapređivati prakse za boljim očuvanjem okoliša i održivost, nećete pronaći bolju priliku od ove!”

Rastući uspjeh

Timovi se moraju sastojati od dva studenta koji za vrijeme trajanja natjecanja pohađaju visoke škole ekonomsko-poslovnog ili tehničkog smjera u istoj zemlji. U svakom timu treba biti najmanje jedan ženski član, u skladu s politikom korporacije Schneider Electric "Raznolikost i inkluzivnost". Rok za dostavu radova je 1. lipnja 2018.

Svim timovima koji su ušli u uži izbor mentori će biti stručnjaci kompanije Schneider Electric, kako bi izradili održive poslovne projekte koji će biti predstavljeni tijekom ljeta na jednom od sedam regionalnih polufinalnih natjecanja u Europi, Sjevernoj Americi, Kini, Indiji, području Azije i Pacifika, Bliskom Istoku i Africi te Južnoj Americi. Nakon toga će svaki od sedam regionalnih pobjedničkih timova biti pozvan pripremiti se za finalno natjecanje, zajedno s jednim izvrsnim timom sastavljenim samo od ženskih članova te dva tima s pozivnicom (dodatni timovi koji su izabrani iz redova polufinalista).

Nakon ovog drugog kruga mentoriranja, deset će se timova na jesen ogledati na svjetskom finalu koje će se održati u Sjedinjenim Državama (ime grada bit će objavljeno naknadno). Pobjednički tim kojeg će odabrati žiri dobit će priliku započeti karijeru u korporaciji Schneider Electric, a nakon putovanja na kojem će posjetiti bilo koje dvije lokacije po izboru na svijetu na kojima Schneider Electric ima svoje poslovno sjedište.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram