Prekjučer je u sklopu projekta “Master Class” Zagrebačkog inkubatora poduzetništva održano predavanje na temu “Od Finske do Marsa” na kojem je glavni predavač bio Mario Aguilera, odličnog poznavatelja europskog, azijskog i američkog tržišta…

Ovog puta predavač Aguilera održao je zanimljivo interaktivno predavanje gdje su se svi okupljeni morali međusobno predstaviti svoj posao unutar deset sekundi koliko je inače potrebno da bi se zainteresirao investitor. Prvi dio predavanja bazirao se i na predstavljanju Maria publici, ne samo zbog upoznavanja već i zbog inspiracije. Mario, porijeklom iz Bolivije je svoje adolescentske godine proveo u bolivijskoj vojsci gdje je sudjelovao u dva rata, a svojim primjerom poslužio se kako bi pokazao da se bilo tko u bilo kojoj situaciji može usmjeriti u poduzetništvo, osobni razvoj i brigu o društvu.

Inspiracijski dio predavanja završio je naznakom da se ta poruka ne mora nužno odnositi samo na pojedince, već i na društvo u cjelini, gdje je predavač spomenuo da bi i Hrvatska kao zemlja koja je prošla dug tranzicijski proces trebala voditi tom idejom.

Nakon inspiracije uslijedili su konkretni i praktični savjeti za sve prisutne. Mario je, vođen osobnim iskustvom, opisao procese razvoja poslovanja od ideje do realizacije, proces internacionalizacije i onaj koji se publici pokazao najinteresantnijim – proces investicije.

Zahvaljujući predavanju posjetitelji su otišli sa zanimljivim savjetima za dobivanje investicije poput: “Learn how to bullshit, but know the limit of it.”, a kao najvažnija poruka predavanja
ističe se ta da je najvažnije biti sretan u poslu kojim se bavimo.