“Pozdravljam brzo donošenje odluke o povjereniku pred kojim je najveći gospodarski izazov u novijoj hrvatskoj povijesti”, istaknuo je predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović dodavši da je Vlada RH u ovim izazovnim vremenima pokazala zrelost i odgovornost u rješavanju ključnih gospodarskih pitanja…

Trgovački je sud u Zagrebu u ponedjeljak u 9.50 postavio Antu Ramljaka za izvanrednog povjerenika u Agrokoru, na prijedlog Vlade RH, u skladu sa Zakonom o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za Republiku Hrvatsku.

Predsjednik HGK ističe da Vladin povjerenik Ramljak ima iskustvo i poznaje gospodarske prilike, kao i krucijalne aktere čija će mu pomoć biti ključna u izazovu pred kojim se nalazi. “Voda je do grla, vremena je malo i sigurno neće biti lako. Svi koji mogu, trebaju pomoći. Novi povjerenik prihvaća veliku odgovornost. Ima potporu Vlade i ključnih aktera u društvu – mora uspjeti! Drugačiji scenarij je luksuz koji si ne možemo priuštiti!”, smatra Burilović.